Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водач се заби в канавка

Снимка: Радио Шумен

66-годишен неправоспособен водач на мотопед е пострадал при пътен инцидент снощи в района на Ценово. За това информират от Областната дирекция на МВР– Русе.

По все още неизяснени причини мъжът, който е от село Белцов, напуснал пътя и паднал в канавка. Пострадалият е със счупване в тазобедрената област, настанен е в русенската болница „Медика“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затлачени реки плашат с потопи

Всички язовири в Русенско са в добро експлоатационно състояние и до момента не е констатирано изграждането на незаконни строежи и съоръжения, които да затрудняват нормалното им функциониране, съобщават от общинската администрация. Това показват проверките на сформираната за целта междуведомствена комисия от областния управител Драгомир Драганов...

публикувано на 10.09.24 в 14:47

Златна монета в Червен

Златна монета (перпера) на никейския император Йоан ІІІ Дука Ватаци (1222 – 1254) е сред първите находки, открити по време на започналата археологическа кампания в Червен, Русенско.  Находката е намерена в южното подножие на Междинната крепостна стена в западната част на средновековния град. Монетата добавя нови аспекти към познанията и вече..

публикувано на 10.09.24 в 11:53

Младите вземат думата

Младежи ще обсъдят с представители на местната власт как да се развива община Русе.Националният форум ще започне от 10:00 часа в зала „Св. Георги“ в сградата на общинската администрация. Събитието преминава под мотото „Време е младите да вземат думата“.  Младите русенци ще могат да изкажат мнението си за развитието на общината и да дадат свои..

публикувано на 10.09.24 в 08:21
Дунав мост

Пропускателен режим на Дунав мост

Заради основния ремонт в българския участък на Дунав мост при Русе трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Това напомнят от Главната дирекция „Гранична полиция“. Освен на граничния пункт „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към Граничните контролно пропускателни пунктове: „Силистра“,..

публикувано на 07.09.24 в 11:08

Борово празнува

XVII международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“ започва днес в Борово. Двудневната проява е част от тържествата по случай 40-годишнината от обвяването на Борово за град. В музикалната проява ще участват близо 100 индивидуални изпълнители и групи, като сред тях има представители от цяла България, а също и от Румъния. Закриването на..

публикувано на 07.09.24 в 08:51

12 милиона за благоустройство

Над 11 млн. лв. получава община Русе от държавата за рехабилитация и благоустройство на два обекта. Първият проект е общинският път Русе – Николово на стойност 10 908 000 лв. Участъкът е важен и изключително натоварен. Използва се ежедневно от работещите в големите индустриални предприятия в района, както и за връзка до Лесопарк „Липник“. А вторият е..

публикувано на 05.09.24 в 15:34

Златен медалист с награда

Двукратният златен медалист в тласкането на гюле в клас F55 от Параолимпийски игри от Париж през тази година и от Рио де Жанейро през 2016 г. Ружди Ружди бе удостоен със знака на областния управител на Русе Драгомир Драганов. Отличието бе връчено на шампиона за изключителния му принос към развитието и популяризирането на спорта в България. „Този..

публикувано на 05.09.24 в 10:10