Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да помогнем на човек в беда

4
Снимка: Областна администрация - Разград

53-годишният Байдън Мехмедов от Разград е в беда и се нуждае от подкрепата на своите съграждани.

Дълги години той е работил като строител, но преди четири години получава спинален инсулт, който преобръща живота му и оттогава е прикован към леглото. Вследствие на мозъчно-съдовата болест има тежко изразени двигателни нарушения, като долната половина на тялото му е обездвижена. Придвижването му дори с придружител е много трудно. Болният е на постоянна медикаментозна терапия. Освидетелстван е с експертно решение на ТЕЛК като лице с 100% трайна неработоспособност с чужда помощ и е песиониран по болест.

Надеждите на Байдън Мехмедов са свързани с възможностите на модерната неврохирургия в Турция или Германия, но за извършване на операция са му необходими финансови средства, с които не разполага.

Има открита дарителска сметка за набиране на средства за лечение:

BG65IABG74605000365801

с титуляр: Байдън Хасанов Мехмедов

Болният се нуждае и от електрическа инвалидна количка, която да му позволи да излиза от дома си. Движението навън е особено важно за него, защото залежаването води до редица допълнителни негативни последици за здравето му. Споделя, че има необходимост и от климатик, тъй като при отсъствие на съпругата и на сина си не може да поддържа нормална температура в помещението, в което живее, особено през зимата.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен дари лични средства на мъжа. Дарението беше връчено от Светлин Симеонов – директор на дирекция в Областната администрация. Той посети в дома му нуждаещия се от подкрепа Байдън Мехмедов.

Областната администрация в Разград призовава бизнеса и жителите на областта, имащи възможност за подкрепа, да покажат, че като общност имаме сила и благородство да помогнем на изпадналите в нужда.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фалшив сигнал за бомба

Сигнал за поставено взривно устройство на Автогара Разград e проверявала полицията в лудогорския град. Обаждането е било до тел.112. Около 20.40 часа на 14 май мъжки глас съобщил, че в сградата на автогарата е сложена бомба. За проверка на сигнала е сформирана оперативна група от Районно управление - Разград. Извършена е щателна проверка на..

публикувано на 16.05.21 в 11:54

Бой пред блока

Двама мъже са задържани за непристойно поведение на обществено място, съобщават от полицията в Разград. Около 21.30 на 12 май е получен сигнал на тел.112 за сбиване в беседка, намираща се в междублоково пространство в Кубрат. На място са установени четирима мъже и една жена, които се скарали след употреба на солидно количество алкохол. За срок..

публикувано на 13.05.21 в 09:44

Пълнят уличните дупки

Работници от ОП “Ремонтстрой“ в Разград фрезоваха първите участъци вчера, а днес запълниха с 6,5 тона гореща асфалтова смес дупките в жк „Освобождение“, след което кърпежите бяха валирани. В следобедните часове работниците са на един от най-компрометираните участъци в Разград – околовръстното шосе на жк „Орел“. Кърпежните дейности продължават утре..

публикувано на 12.05.21 в 15:03

Мъж си хвърли дрогата пред КАТ

Лек автомобил „Алфа Ромео“ е спрян за полицейска проверка около 19.30 часа вчера по улица „Добруджа“ в Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. При спирането на колата 22-годишният водач изхвърлил две полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество. След извършения наркотест веществото с тегло 0,85 грама реагирало на амфетамин...

публикувано на 12.05.21 в 10:35

Иззеха нелегален алкохол

455 литра ракия иззеха митничари от имот край Разград. Акцизната стока без бандерол е намерена и иззета при съвместна акция на криминалисти от Областната дирекция на МВР - Разград и служители на Агенция „Митници“. Алкохолът е открит на 10 май в имот на 47-годишен разградчанин във вилна зона „Обзор“. За случая е уведомен дежурен прокурор в..

публикувано на 11.05.21 в 09:41

Европа идва в Разград

Кампанията „Дни на Европа в Разград“ ще се проведе за десета поредна година. Целта на инициативата е да популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Лудогорието. Програмата включва традиционната колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти и конкурс за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград..

публикувано на 10.05.21 в 14:42

Нарушена карантина

Млад мъж от лознишкото село Чудомир е нарушил наложената му карантина. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. При полицейска проверка вчера 23 - годишният мъж не бил открит на посочения за карантиниране адрес. По случая е образувана проверка за неспазване на мерките срещу разпространението на заразна болест.

публикувано на 08.05.21 в 11:15