Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Да помогнем на човек в беда

4
Снимка: Областна администрация - Разград

53-годишният Байдън Мехмедов от Разград е в беда и се нуждае от подкрепата на своите съграждани.

Дълги години той е работил като строител, но преди четири години получава спинален инсулт, който преобръща живота му и оттогава е прикован към леглото. Вследствие на мозъчно-съдовата болест има тежко изразени двигателни нарушения, като долната половина на тялото му е обездвижена. Придвижването му дори с придружител е много трудно. Болният е на постоянна медикаментозна терапия. Освидетелстван е с експертно решение на ТЕЛК като лице с 100% трайна неработоспособност с чужда помощ и е песиониран по болест.

Надеждите на Байдън Мехмедов са свързани с възможностите на модерната неврохирургия в Турция или Германия, но за извършване на операция са му необходими финансови средства, с които не разполага.

Има открита дарителска сметка за набиране на средства за лечение:

BG65IABG74605000365801

с титуляр: Байдън Хасанов Мехмедов

Болният се нуждае и от електрическа инвалидна количка, която да му позволи да излиза от дома си. Движението навън е особено важно за него, защото залежаването води до редица допълнителни негативни последици за здравето му. Споделя, че има необходимост и от климатик, тъй като при отсъствие на съпругата и на сина си не може да поддържа нормална температура в помещението, в което живее, особено през зимата.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен дари лични средства на мъжа. Дарението беше връчено от Светлин Симеонов – директор на дирекция в Областната администрация. Той посети в дома му нуждаещия се от подкрепа Байдън Мехмедов.

Областната администрация в Разград призовава бизнеса и жителите на областта, имащи възможност за подкрепа, да покажат, че като общност имаме сила и благородство да помогнем на изпадналите в нужда.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Една година до откриването на новия храм в Разград

Инспекция на напредъка в градежа на църквата „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград направиха днес областният управител Гюнай Хюсмен и неговите заместници. Строителството на храма започна през 2013 година с благословията на патриарх Неофит и с лептата на дарители. През лятото на миналата година изграждането на църквата беше възобновено със..

публикувано на 04.08.20 в 15:25

Защитни средства за детски заведения

Маски, почистващи препарати и дезинфектанти са осигурени за детските градини и яслите в община Кубрат със съдействието на местната администрация и Българския Червен кръст. Днес ръководителите на детските заведения получиха защитните средства от кмета Алкин Неби. На срещата бяха обсъдени противоепидемичните мерки, състоянието на базите, условията и..

публикувано на 04.08.20 в 15:13

Прохлада за малки и големи в жегата

Безплатна минерална вода за жителите и гостите на Кубрат осигуриха днес от общинската администрация. Разпореждането беше на кмета Алкин Неби и беше заради горещото време. Бутилирана вода до изчерпване на количествата се раздаваше в централната част на Кубрат и около сградата на Общината. Вода получиха и търговците и клиентите на покрития..

публикувано на 04.08.20 в 13:18

Ремонт на околовръстния път на Исперих

Ремонтът на околовръстния път на Исперих започва от днес (4 август), съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Ще се обновят близо 5 км второкласна и третокласна мрежа в участъците от пътя Разград – Исперих – Стефан Караджа и пътя Русе – Кубрат – Исперих – Дулово. Инвестицията от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ е за над 5,7 млн. лв...

обновено на 04.08.20 в 08:36

Младеж от Разград с COVID-19

Един нов случай на заразен с COVID-19 е установен в Разградска област. По информация на Регионалната здравна инспекция, той е потвърден на 1 август. Това е 15-годишен младеж от Разград. Потърсил е медицинска помощ на 31юли в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“, където е хоспитализиран в отделението за..

публикувано на 03.08.20 в 16:08

Завет празнува и днес

Инициативите по повод традиционния празник на град Завет продължават и днес (01.08.). Тази година акцентът на празничната програма е върху спортните събития. Преди обяд се проведе турнира по футбол, а от 14 часа в Спортната зала на града стартира Турнир по волейбол за жени. В 16 часа на паркинга на Спортната зала за най-малките жители на..

публикувано на 01.08.20 в 11:40

Двама с COVID-19 в Разградско

Два нови случая на заразени с COVID-19 са регистрирани в област Разград по информация на Регионална здравна инспекция. Първият случай е жена на 48 г. от Разград. Тя е потърсила медицинска помощ на вчера в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски - Разград“, където е хоспитализирана в отделението по инфекциозни болести...

публикувано на 31.07.20 в 13:33