Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Още десет заразени в Русенско

Тест за Covid-19
Снимка: БТА
Десет са новите случаи на коронавирус за последното денонощие в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция. От тях пет са на домашно лечение, а останалите пет са хоспитализирани.

От приетите на болнично лечение трима се намират в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ и по един в „Медика Русе“ и в Специализираната болница за активно лечение „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. В болница „Канев“ са настанени 44-годишен мъж от Русе и две жени на 73 и 76 години от Русе и село Баниска. И двете жени са с бронхопневмония, като 76-годишната пациентка е в по-увредено състояние, но е стабилизирана.

44-годишният мъж е с повишена температура и суха кашлица. Той е син на 68-годишната жена от село Кацелово, чиято положителна PCR-проба беше съобщена на 10 юли.

В „Медика Русе“ е приет 41-годишен мъж, а в Белодробната болница - мъж на 43-години и двамата от Русе, като 41- годишният мъж е с бронхопневмония, а сред симптомите му са още кашлица, хрема и повишена температура.

Под домашна карантина са други пет души, като тяхната възраст варира между 6 и 21 години. Всички те са от Русе, като три от тях са момичета на 16, 20 и 21 години, а останалите са две момчета на 6 и 19 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов асфалт за улиците

Още 13 улици в Русе ще бъдат изцяло асфалтирани до края на годината, а на други ще бъдат извършени частични наложителни ремонти. Кметът на Община Русе Пенчо Милков   направи оглед на няколко новоремонтирани участъка по русенски улици. Това са улиците „Тракция“ и „ТЕЦ“, алея „Роза“, разделяща Парка на младежта от р. Дунав под Белодробната..

публикувано на 12.08.20 в 14:50

Слагат бариера на крайбрежната

Липса на достатъчно сянка и зеленина, на напоителна система и нужда от засаждане на допълнителна жива растителност на новооткритата крайбрежна зона в Русе. Това констатира кметът на Община Русe Пенчо Милков при оглед на обекта. На място той се увери, че се полива ежедневно, както е разпоредил. Пенчо Милково е възложи да се проектира и..

публикувано на 12.08.20 в 14:28

Задържаха убийци на студент

Трима граждани на Русе са задържани от Окръжната прокуратура във Варна за грабеж и убийството на 35-годишен гражданин на Австрия. В ареста са двама мъже на 34 и 43 години, както и 21-годишна жена, която се занимава с проституция. На 8 август тялото на 35-годишен мъж е намерено в хотелска стая във Варна. Жертвата е бил студент в Медицинския..

публикувано на 12.08.20 в 13:54

Пенсионерка се раздели с 3000 лв

Възрастна жена е измамена в Русе с 3000 лева от мним служител на НОИ, предаде БТА. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в дунавския град. Сигналът за престъплението е постъпил вчера. Жената разказала на полицаите, че близо до дома си е била заговорена от мургав мъж, който се представил, че е от пенсионната служба. Той й казал, че има право..

публикувано на 12.08.20 в 13:03

Няма случаи на COVID-19 в Русенско

Няма нови констатирани случаи на коронавирус за изминалото денонощие на територията на Русенска област, съобщават от Областната администрация. По данни на Регионалната здравна инспекция  за последните 24 часа броят на оздравелите се е  увеличил с 16 души, като шест от тях са от Дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. От началото на..

публикувано на 12.08.20 в 11:31

Нови 4 случая на COVID-19 в Русенско

Четири нови случая на коронавирус са регистрирани за последните 24 часа в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са трима мъже и една жена на възраст между 38 и 60 години. Двама от тях-мъж на 56 години и жена на 44, от  Русе, са под домашна карантина. Другите двама мъже на 38 и 60 години от Бяла и село Борисово са..

публикувано на 11.08.20 в 16:19

Паднали щъркели

Сигнал за мъртви щъркели по железопътната линия Русе-Варна между Разград и Самуил предизвика извънредна проверка на русенската екоинспекция. Сигналът е постъпил на 9 август и е предаден на Областната дирекция по безопасност на храните-Разград, които са открили 5 птици. При проверката на място, експертите са открили общо 12 загинали птици. Всички..

публикувано на 11.08.20 в 13:22