Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пари за паметници

Снимка: БГНЕС

300 000 лв. отпуска правителството за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници.

След разглеждане на многобройните предложения от компетентната дирекция в Министерството на отбраната беше изготвен списък по общини с военни паметници, които се нуждаят от спешен ремонт и възстановяване или предстои да бъдат изградени или завършени.

Средствата ще бъдат разпределени между 40 общини, сред които Разград, Русе, Две могили, Кубрат, Ситово и Тутракан. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясни и водачите на листи от ВМРО

Ясни са водачите на листите на ВМРО за предстоящите парламентарни избори, заявяват от партията. Областният председател на ВМРО Деан Станчев ще е водач на листата в Шумен. В разградския избирателен район листата ще оглавява зам.-областният управител Евгени Драганов. В Силистра начело на листата ще бъде Александър Сабанов, който и досега беше..

публикувано на 26.02.21 в 21:10
Проф. Костадин Ангелов

Отварят обучителните центрове

От 1 март се разрешават присъствените учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Те трябва да се провеждат в съответствие с изготвените Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя заповед ,..

публикувано на 26.02.21 в 17:57

Предлагат поскъпване на тока

Дружествата от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна обявиха ценовите си намерения за предстоящия ценови период от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г. В случай че КЕВР утвърди предложенията на двете дружества, средната крайна цена за битовите потребители на Електроразпределение Север АД, ще се увеличи с 0,45%, на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД – с 1,25%. Общото увеличение..

публикувано на 26.02.21 в 14:53

Нови енергийни етикети

Нови енергийни етикети на домакинските електроуреди влизат на пазара от 1 март. Нов елемент при етикирането е QR кодът, който след сканиране ще отвежда потребителите в уебсайт, съдържащ информация за продукта. От началото на следващата седмица познатият енергиен етикет на Европейския съюз ще се появи на пазара с нов дизайн и с постоянна..

публикувано на 26.02.21 в 08:35

Новозаразените с COVID-19 се увеличават

107 са новозаразените с COVID-19 в Североизточна България. Най-много – 51, отново са в Шуменска област, а в Търговищка няма новозаразени, сочат данните от Единния информационен портал  за изминалото денонощие. В Силистренско новите случаи са 28, в Разградско има 1 положителна проба.  1822 са новите случаи на коронавирус в страната при направени..

публикувано на 26.02.21 в 06:19

Без ток днес

За прекъсвания на електроснабдяването в различни части на Североизточна България съобщават от електроразпределителното дружество В Разградско От 09:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на Завет: Обекти на Водоснабдяване Дунав, Птицекомбинатите на фирма "Авис" и фирма "Иновекс Партнерс". В Русенско От 09:00..

публикувано на 26.02.21 в 06:12
Метеорологичните прогнози вещаят влошаване на времето, но пролетните цветя разцъфтяха

Топло за февруари

Ще преобладава ясно и слънчево време. В сутрешните часове на места, най-вече по поречието на река Дунав, ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад, във вътрешността на места ще е почти тихо. Минимални температури между 0 и 5, преобладаващи максимални от 14 до 19 градуса, по крайбрежието 11-14. За Шумен..

публикувано на 26.02.21 в 06:09