Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две трети от Шумен без вода

Снимка: Pixabay

Заради внезапна авария на напорен водопровод две трети от Шумен ще е без вода, съобщават от ВиК.

С нарушено водоподаване ще е централната градска част и кварталите „Тракия“, „Добруджа“, „Херсон“ и "Еверест". Спирането на водата започна преди минути.

Очаква се проблемът да бъде отстранен до 17 ч., информират от водното дружество.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Консултации за РИК-Шумен

Консултации за състава на РИК - Шумен насрочи областният управител Бейнур Ахмед. Те ще се проведат на 31 август - събота, от 10.00 ч. в заседателната зала на Областната администрация.  При провеждане на консултациите, партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на Районната избирателна комисия, заверено копие на удостоверение за..

публикувано на 28.08.24 в 11:55
Частният съдебен изпълнител снима журналистите на Радио Шумен и ТВ Шумен, преди да подаде сигнал срещу тях на тел.номер 112, че си вършат служебните задължения.

Проверка в кантората на Ясен Бойчев

Започна проверка в кантората на частния съдебен изпълнител Ясен Бойчев в Шумен, видя репортер на Радио Шумен. Преди седмица от Камарата на частните съдебни изпълнители съобщиха, че ще пристигнат в града заедно с представител на Министерството на правосъдието, за да проверят делата на Бойчев. Причината са многобройни сигнали за нарушения, получени в..

публикувано на 28.08.24 в 11:06

Повече случаи на Covid-19

Наблюдава се спад на случаите на остри респираторни заболявания и грип в Шуменско през последната седмица, но са се увеличили регистрираните болни от Covid-19.  През последната седмица са доказани 15 случая срещу 13 през предходната. При предишен седемдневен период те са били четири. Новите случаи на Covid  са 11 в Шумен и по един в Нови пазар, селата..

публикувано на 28.08.24 в 10:06

Пет сигнала в пожарната

През изминалите 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на пет сигнала за произшествия. Това съобщават от шуменската полиция. Погасен е пожар в отпадъци на бул. “Мадара“ в Шумен и пожар в сухи треви в село Преселка.  Оказана е помощ за премахване на паднало дърво на пътното платно в село Суха река и за пренасяне на двама..

публикувано на 28.08.24 в 09:41
Шуменска крепост

Доблест и слава на Шуменската крепост

Международен исторически фестивал „Доблест и слава“ ще се проведе в края на септември в историко-археологическия резерват „Шуменска крепост“. Той е посветен на 580 години от битката между Владислав Трети Ягело и османските завоеватели. В него ще участват около 160 реставратори от клубове за исторически възстановки в Чехия, Румъния, Сърбия и..

публикувано на 27.08.24 в 15:28

Деца "гасят" пожари

Практичен урок по пожарна безопасност изнесоха служители на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен пред възпитаниците на Общинския детски комплекс в рамките на обученията в Лятната академия по спорт и превенция.  Пожарникарите Дончо Донев, Димитър Пеев и Георги Добрев запознаха децата с отговорностите на тяхната..

публикувано на 27.08.24 в 15:06

Градът в изложба

Дигитална изложба, проследяваща развитието на селото и града Две могили представя Държавният архив в Русе. Поводът е 55-тата годишнина от обявяването на село Две могили за град.  В дигиталната експозиция фотоси и документи представят събития от обществено политическия живот на селището, развитието на образованието и читалищното дело, представен е..

публикувано на 27.08.24 в 11:55