Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци в библиотеката

Снимка: Марий Пейчев

Млади доброволци подреждат книгите в библиотеката към Народното читалище „Христо Ботев“ в Ценово.

„Децата усетиха силата на книгите. Младите трябва да се научат да четат литературни произведения, не бива да стоят по цял ден пред таблетите или телефоните“, коментира читалищният секретар Веска Димитрова.

По инициатива на младите доброволци в залата на библиотеката ще се обособи кът за четене на книги. Читалищното ръководство има идея през август да се проведе курс по готварство за деца.

Сградата бе основно ремонтирана по проекта „Красива България“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реки и язовири под контрол

Започват проверки на всички изкуствени и естествени водоеми на територията на област Русе, съобщават от администрацията. По-рано през деня областният управител Драгомир Драганов издаде заповед, с която сформира междуведомствена комисия, която до края на седмицата трябва да даде заключение за състоянието на язовирите, речните корита, деретата и..

публикувано на 02.09.24 в 14:20

Дарение за архива

Ново ценно дарение получи Държавният архив в Русе, съобщиха от институцията. Материали на Тодор Бонев, оперен певец, един от основателите на Русенската опера, посветил посветил живота си на нея е предоставила дъщеря му Гергана Бонева.  Програми от негови турнета в Китай, Франция и Германия, негови писма, събрани статии във вестници и други..

публикувано на 02.09.24 в 08:54

Режат опасно дърво

Опасно дърво премахват пред Доходното здание в Русе, съобщиха от администрацията.  Липата, част от която е паднала през изминалата нощ, ще бъде напълно изрязана. Дейностите се осъществяват от ОП „Паркстрой“.  Според ландшафтните архитекти на общинското дружество, дървото е с прогнили корени и опасно наклонени стволове. На мястото след прочистване..

публикувано на 30.08.24 в 14:10

Празник в Две могили

Д-р Бисер Петров e тазгодишният носител на отличието "Почетен гражданин на Две могили". Наградата бере връчена на тържествата по повод 55-годишнината от обявяването на Две могили за град. От 2007 г. д-р Петров работи в беленската болница „Юлия Вревска“.  С почетен знак „Филип Тотьо“ са отличени Боян Тончев и Цветомир Панчев. Боян Тончев е..

публикувано на 30.08.24 в 12:20

Нова чешма в Русе

Започна изграждането на обществена чешма в обновената през миналата година градинка до площад „Дунав“ в Русе. Чешмата ще бъде не само функционално, но и естетически значимо допълнение към градската среда, съобщават от местната администрация.  Тя ще има четири чучура, а на каменния постамент ще бъде монтирана бронзова фигура на закрилника на Русе –..

публикувано на 28.08.24 в 16:05

2 км опашка на Дунав мост

Повече от два километра е опашката от камиони в района на граничния пункт Дунав мост при Русе днес по обед. Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг, където времето за престой е близо 30 часа. Около 10 часа пък е времето за влизане от Румъния в България. Това съобщава БТА.  От граничния пункт информират, че за..

публикувано на 28.08.24 в 13:55

Мерки за “тапата” на Дунав мост

Предприемането на спешни мерки за “тапата” на Дунав мост при Русе бяха обсъдени на среща на премиера Димитър Главчев с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и регионалния министър Виолета Коритарова.  Премиерът е възложил на министрите да разговарят с ресорните си румънски колеги, за да..

публикувано на 28.08.24 в 12:25