Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бъдещето на бизнес зона „Перистър“

3
Снимка: Община Разград

Възможностите за разширяване на бизнес зоната „Перистър“ в Разград обсъдиха на съвместно заседание съветници от постоянните комисии по управление на общинската собственост и по устройство и развитие на територията. Директорът на общинското предприятие „Бизнес зона „Перистър“ Огнян Хинов съобщи, че реализираните проекти към момента са 28, а направените в тях инвестиции са за над 18 880 000 лева. Разкритите работни места са 450. Четири проекта са в строеж, в други 7 това предстои. Част от обектите, които работят в бизнес зоната, са складове за продукция, но има и производствени бази, център за технически прегледи, хотел. За миналата година приходите са над 511 000 лв., а за първата половина на 2020 – над 355 000 лева. Предстои приемане на закон за индустриалните зони, които ще могат да се изграждат и поддържат с евросредства, но трябва да имат площ от 300 дка, обяви заместник-кметът Мирослав Грънчаров. Тъй като зона „Перистър“ разполага с малко над 200 000 декара, той допълни, че към нея могат да бъдат включени намиращ се в съседство общински терен от 166 дка мери и пасища, както и две бивши военни поделения. Съветниците приеха кметът на Разград Денчо Бояджиев да подготви нужните документи, с които да предложи на Общинския съвет приемане на решения, свързани с разширението на бизнес зоната.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Аварийни групи за зимата

20 безработни започват работа в аварийни групи в Разград и 11 села от 1 декември. Те ще са на 4-часов работен ден, а възнагражденията им са от републиканския бюджет. В задълженията им влиза и извършването на противоепидемични мерки – дезинфекция на кметства и други общински обекти. В Разград ангажираните в аварийни групи са петима, те..

публикувано на 03.12.20 в 12:05

Шанс за още четири двойки

Още 4 двойки ще получат финансово подпомагане от Община Разград за инвитро процедури. Това реши на свое заседание Постоянната комисия за финансово подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми. Съгласно правилника, всяка двойка може да получи до 2500 лева. От началото на годината комисията е одобрила 6 от общо 7 подадени заявления...

публикувано на 03.12.20 в 11:03

Обсъждат цената на водата

Жителите на Разград ще плащат най-висока цена на водата в страната от 1 януари. Това е заложено в предложение на Комисията за енергийно и водно регулиране, което ще бъде подложено на обществено обсъждане от 10 ч. Предвижда се услугата, предоставяна от „Водоснабдяване Дунав“, да поскъпне с 6%. Това означава, че от началото на следващата година..

публикувано на 03.12.20 в 08:57

Дарове от Германия

Пет тона подаръци за деца и възрастни в затруднено положение пристигнаха от Германия, съобщават от общинската администрация в Разград. Даренията са изпратени от немската фондация „Света Филомена“ по инициатива на сдружение „Одисея“. Част от подаръците са за потребителите на социални услуги за деца в община Разград и съседни общини от..

публикувано на 02.12.20 в 16:43

Шестима загубиха битката

31 нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 1 декември 2020 г. От тях 9 са в Разград, а в Исперих са 5. По 2 случая са установени в Духовец и Острово. По 1 са заболелите в Благоево, Дянково, Киченица, Кубрат, Беловец, Бисерци, Севар, Китанчево, Лъвино, Печеница, Средоселци, Лозница и Брестовене.  Вчера са починали 6..

публикувано на 02.12.20 в 14:11

Отново пиян зад волана

Шофьор, седнал зад волана с 2,20 промила алкохол, е задържан в РУ - Разград за срок до 24 часа. Това е 43-годишен жител на село Осенец. Засечен е в Разград снощи при проверка около 21.30 ч. на кръстовището между улиците „Панайот Хитов“ и „Петър Берон“. По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 02.12.20 в 10:15

Детска градина за децата на медици

Детската градина „Приказка“ в Разград от утре ще работи за децата на медиците от Многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“. Това съобщават от Общината. Молбата е подадена от медицински работници в понеделник. Детското заведение е определено заради близостта си до болницата. Там ще се обучават 12 деца, разделени в две групи. За децата от яслената..

публикувано на 01.12.20 в 16:47