Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасна хранителна добавка!

Снимка: trafficnews.bg

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване „Clinic K Clinical weight-loss formula”. Към момента няма данни за наличието ѝ в България. Хранителната добавка съдържа веществото сибутрамин, което е забранено за влагане в такива и е потенциално опасно за здравето на потребителите. Продуктът се разпространява чрез електронна търговия и социални медийни платформи като хранителна добавка за отслабване и може да бъде купена от други страни. БАБХ апелира гражданите за повишено внимание при покупката на подобни продукти през интернет, като особено важно е да се прегледа добре съдържанието на продукта. При съмнение за наличие на вещество, която носи риск за здравето, гражданите могат да подават сигнали към Агенцията по храните на горещия телефон 0700 122 99 или през онлайн платформата на сайта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чума по преживните животни

Областния управител на област Русе Драгомир Драганов свиква областната епизоотична комисия, поради риска от чума по дребните преживни животни. Постоянно действащата областна епизоотична комисия ще заседава този понеделник /5 август/. Комисията се събира заради влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношението на..

публикувано на 03.08.24 в 08:56

Горещо, възможни са превалявания

Днес до обяд ще преобладава слънчево време, сутринта на места с ниска слоеста облачност или намалена видимост. Следобед облачността постепенно ще се увеличи и до вечерта на места, главно над Североизточна България ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Не са изключени и градушки. Сутринта ще духа слаб вятър от югоизточна четвърт,..

публикувано на 03.08.24 в 07:06

Временно няма да издават визи

Министерството на външните работи (МВнР) няма да приема заявления за визи и за български документи за самоличност – паспорт и лична карта от 9 до 18 август. Това съобщиха от министерството.  Причината е изпълнение на проект, съгласуван с всички институции в България и Европейския съюз, с който ще се въведе нова версия на Национална визова..

публикувано на 02.08.24 в 12:21
Снимката е илюстративна

Водни проекти в три общини

Нови 74 споразумения с 32 общини за изпълнение на инфраструктурни проекти подписа министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. 21 от споразуменията са за ВиК обекти, а сред общините са Тутракан, Велики Преслав и Смядово.  Стойността на проектите е 127 милиона лева, като вече са направени междинни авансови плащания...

публикувано на 02.08.24 в 12:12

Слънце и жега

Днес ще e слънчево, във вътрешността горещо. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, следобед по крайбрежието до умерен от югоизток. Максималните температури ще са между 33° и 38°, по Черноморието 28°-31°, за Шумен около 35°. Вълнение на морето 2 бала, следобед на север 2-3. Температура на морската вода 27°- 28°.

публикувано на 02.08.24 в 07:08

Без ток днес

Разград Днес от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Дряновец, ТП 3, улиците: "Хр. Ботев", "Витоша", "Ив. Вазов", "Камчия", "Йордан Стоянов", "Вела Пискова", "Д. Чинтулов", "Пирин", "Цоньо Каракашев", "Дунав", "Искър", "Странджа", "Гоце Делчев", "Мургаш", "Неофит Рилски", "Цар Калоян", "Люлин", "Кирил и..

публикувано на 02.08.24 в 07:01

България с най-ниска минимална заплата

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2570 евро. Това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. На втора и трета позиция след България в дъното на класацията по размер на минималната заплата се нареждат Унгария и Латвия – съответно 675 и 700 евро. В Румъния най-ниското възнаграждение е..

публикувано на 01.08.24 в 13:41