Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Завет празнува и днес

Инициативите по повод традиционния празник на град Завет продължават и днес (01.08.). Тази година акцентът на празничната програма е върху спортните събития. Преди обяд се проведе турнира по футбол, а от 14 часа в Спортната зала на града стартира Турнир по волейбол за жени. В 16 часа на паркинга на Спортната зала за най-малките жители на общината е предвидено Детско пяна парти. Час по-късно, в 17 часа, е финалът на Турнира по волейбол за мъже – отново в Спортната зала на Завет. Вечерта в 21 часа на откритата сцена - пред НЧ „Саморазвитие“ е поредната кино вечер. Днес ще бъде прожектиран филма „Рамбо- последна кръв“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На лов за гургулици

Новият ловен сезон на пернат дивеч се открива днес. Хиляди ловци от Североизточна България ще се включат в отстрела на пъдпъдъци, гривеци, бекасини и гургулици. През това лято ловни изпити се проведоха към сдруженията в Разград, Шумен, Силистра, Русе, Омуртаг, Велики Преслав, Исперих, както и в Кубрат, където има най-много жени ловци. Излетите се..

публикувано на 08.08.20 в 08:44

Украински работници с коронавирус

14 украински граждани, които работят по трасето на газопровода „Балкански поток“ в Разградска област, са сред новозаразените с коронавирус в Разград. Това съобщи за Радио Шумен областният управител Гюнай Хюсмен. Той уточни, че работниците имат симптоми на COVID-19, но здравословното им състояние не налага постъпване в болница. „Украинците ще останат..

публикувано на 07.08.20 в 10:22

Ремонт на мост в парка

Служители на Община Кубрат извършват основна реконструкция на декоративния мост в Градския парк "Омол". Днес бяха подменени носещи дъски и други елементи от съоръжението.  Мостът в района на Паметника на загиналите във войните на няколко пъти беше обект на вандалски прояви, сигнал за които подадоха граждани. Градският парк е създаден през 1962 година,..

публикувано на 06.08.20 в 16:51

Искат анализ на щетите заради сушата

Да бъдат събрани данни за добивите по видове култури и по землища и ползватели, да се направи обективен анализ и да се вземат адекватни мерки. Това ще предложи Управителният съвет на Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието на Националната асоциация на зърнопроизводителите, стана ясно след среща при областния управител на Разград Гюнай..

публикувано на 06.08.20 в 15:57

Градски часовник отново отмерва времето

Един от символите на Исперих - градският часовник – заработи отново. Той беше възстановен от 54-годишния майстор Димитър Атанасов, който е и новият собственик на сградата, на която е монтиран часовникът.  Съоръжението не беше ремонтирано повече от 30 години. Часовникът е бил поставен преди повече от 60 години върху тогавашната земеделска банка...

публикувано на 06.08.20 в 14:05

Една година до откриването на новия храм в Разград

Инспекция на напредъка в градежа на църквата „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград направиха днес областният управител Гюнай Хюсмен и неговите заместници. Строителството на храма започна през 2013 година с благословията на патриарх Неофит и с лептата на дарители. През лятото на миналата година изграждането на църквата беше възобновено със..

публикувано на 04.08.20 в 15:25

Защитни средства за детски заведения

Маски, почистващи препарати и дезинфектанти са осигурени за детските градини и яслите в община Кубрат със съдействието на местната администрация и Българския Червен кръст. Днес ръководителите на детските заведения получиха защитните средства от кмета Алкин Неби. На срещата бяха обсъдени противоепидемичните мерки, състоянието на базите, условията и..

публикувано на 04.08.20 в 15:13