Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областен управител дари книги

Над 200 книги получи Народното читалище „Пробуда – 1907“ в Тетово. Те са от личния фонд на областния управител Галин Григоров и на експерти в администрацията.

Дарението включва поезия и проза от класически и съвременни български автори, както и творби за живота и делото на Стефан Караджа, Хаджи Димитър и други български революционери. Сред предоставените книги има и заглавия от световната класика като „Фауст“ на Гьоте, „Мъртви души“ на Гогол и „Хамлет“ на Шекспир, а също и криминални романи и фентъзи разкази.

Към момента библиотеката на Народното читалище „Пробуда – 1907“ в Тетово разполага с малко над 21 200 тома книги.

До края на месеца е предвидено поне още едно дарение на книги от страна на Областната управа в Русе.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Марихуана в кучешка колиба

27 килограма марихуана са иззети при акция на русенската полиция. Наркотикът е бил скрит в кучешка колиба в имота на 50-годишен мъж от Голямо Враново. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.  Тя уточни, че служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Русе са получили..

публикувано на 11.07.24 в 15:58

Върви ремонтът на Дунав мост

Въведената временна организация по Дунав мост при Русе заради основния ремонт на съоръжението е ефективна. Това заявиха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев и областният управител на Русе Драгомир Драганов, които инспектираха на място процеса.  Строителните дейности започнаха вчера и ще продължат..

публикувано на 11.07.24 в 14:19
РИОСВ Русе

Мерки от екоинспекцията

План-график с мерки за ограничаване на тлеенето в опожарен склад за слънчогледова фракция трябва да представи управителят на русенска фирма. Предписанието е направено от регионалната екоинспекция в района на бившия хлебозавод в крайдунавския град.  На място са установени няколко локални тлеещи огнища, които служители на дружеството оросявали с вода...

публикувано на 11.07.24 в 08:59

Старт на ремонта

Старт на основния ремонт на Дунав мост при Русе даде днес министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова.  Строителните дейности  ще се извършват без спиране на движението и няма да се затваря съоръжението. На обекта ще се работи ежедневно по 10 - 12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес ще се..

публикувано на 10.07.24 в 12:35
Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе

Дигитализация на културата

Русенският музей е определен като един от 28-те регионални хъба за дигитализация на културното наследство, съобщиха от общинската администрация.  С административен акт на Министерството на културата официално е одобрен списъкът на музеите, които ще бъдат включени в изпълнението на програма „Цифровизация на музейни колекции, библиотеки и архиви“..

публикувано на 10.07.24 в 08:50

Тръгва големият ремонт

От днес започва основният ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години. Очаква се днес в Русе началото на дейностите да дадат служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев. Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че..

публикувано на 10.07.24 в 08:37

Инспектират Дунав мост

Инспекция на изграждането на спомагателната инфраструктура и временната организация на движение по Дунав мост направиха областният управител на област Русе Драгомир Драганов и заместникът му Георги Георгиев.  Ремонтът на моста ще се извършва без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. Планирано е строителните работи да се извършват в..

публикувано на 09.07.24 в 13:20