Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновени пейки в Разград

Доброволческа акция за обновяване на пейки около новоизграждаща се детска площадка за деца с увреждания в Разград се проведе днес. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и служителите в Областната администрация осъществиха акцията с лични средства.

С парите беше осигурен качествен дървен материал, с който бяха подменени старите амортизирани и компрометирани дървени части на 10 пейки около детската площадка, както и други материали за монтирането им. С доброволния труд на служителите на Областната администрация в Разград съоръженията за отдих бяха реновирани и боядисани.

В доброволческата акция се включиха и служителите на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ на Завет и Разград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Погнаха "енергийния прах"

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева разпореди Регионалните здравни инспекции да направят спешни проверки за продажбата на т.нар. енергиен прах, наричан още "енергиен сниф". Проверките ще са съвместно с Комисията за защита на потребителите. Темата стана популярна, след като българска поп фолк певица публикува в..

публикувано на 29.08.24 в 16:22

Помощи за лозари и винари

Заявления за авансово плащане чрез Системата за електронни услуги могат да подават всички земеделски стопани със сключени договори по програмите „Инвестиции в лозаро-винарския сектор“ и „Инвестиции в екологични съоръжения“. Това съобщават от Държавен фонд „Земеделие“.  Ползващите финансова помощ трябва да прикачат в Системата сканирани или..

публикувано на 29.08.24 в 08:55

Почитаме свети Йоан Кръстител

На 29 август православната църква почита свети Йоан Кръстител. В българската традиция денят се нарича още Секновение, защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото Почитайки св. Йоан Предтеча като най-велик от пророците, църквата посвещава на неговата памет няколко дни в годината. На 24 юни тя тържествено празнува рождението му, а на..

публикувано на 29.08.24 в 08:47

Консултации за РИК

Централната избирателна комисия ще приема заявленията на партиите и коалициите за участие в предсрочните парламентарни избори от 2 до 11 септември. А до 1 септември, областните управители трябва да проведат консултации с партиите за състава на районните избирателни комисии. Консултациите за състава на Районните избирателни комисии в Шумен,..

публикувано на 29.08.24 в 08:19

Облаци и дъжд в четвъртък

Между 19 и 23 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин. В 6:00 ч. в Разград и Търговище са измерени 19 градуса, в Шумен и Силистра – 21, в Русе – 23 градуса. В Шумен атмосферното налягане е 987 хектопаскала – близко до средното за месеца, ще се запази без съществени промени. Относителната влажност на въздуха е 69%. Днес..

публикувано на 29.08.24 в 07:18

Планово без ток на 29 август

Профилактика и неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 29 август, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разградска област от 08:00 ч. до 17:00 ч.ще бъде прекъснато електрозахранването в части от областния град, от 08:30 ч...

публикувано на 28.08.24 в 20:46

"Маркет линкс": ГЕРБ отново първи

ГЕРБ-СДС отново би била първа политическа сила с почти 22%, ако изборите бяха сега. ДПС като монолитна партия би получила 15,4 на сто от гласовете и се нарежда на второ място. Следват "Продължаваме промяната-Демократична България", "Възраждане" и БСП. Това показват данните от национално проучване, финансирано и осъществено от bTV и "Маркет ЛИНКС"...

публикувано на 28.08.24 в 11:38