Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спират водата довечера

Снимка: Радио Шумен

Жителите на Шумен, Велики Преслав, на част от Търговище и селата в двете области, които се захранват от язовир "Тича" ще са без вода утре / 13.08/. Предварително обявения от ВиК Шумен планов ремонт трябва да завърши за 24 часа.

Спирането на водата ще започне в 1 ч. след полунощ. "Ще работим максимално бързо и ще опитаме да възстановим водоподаването още през следващата нощ, за да могат хората да имат вода в петък сутринта“, заяви за Радио Шумен управителят на ВиК-Шумен Жанета Панайотова.

По думите ѝ ще се работи по довеждащия водопровод, в района на „Помпена станция 1300“, както и в Шумен. Планирана е и подмяна на спирателни кранове и водомери. В ремонтните дейности ще се включат и екипи на ВиК – Търговище. Те ще работят по 2 шахти, които са в участъка от язовир "Тича" до разклонението на довеждащия водопровод.ВИЖТЕ ОЩЕ

Една седмица без планов прием и свиждания

Плавоният прием и плановите операции в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен се спират от 0 ч. на 6 март (събота) до 24 ч. на 12 март (петък). Това решиха на неприсъствено заседание членовете на Областния кризисен щаб. За подобна вероятност намекна още вчера директорът на здравното заведение д-р Димитър Костов, а целта на ограничителните..

публикувано на 05.03.21 в 12:23

Променят движението заради ремонт на жп прелез

Част от улица „Преспа“ в Шумен ще бъде затворена за два дни през следващата седмица, съобщават от Общината. На 9 и 10 март (вторник и сряда) за времето от 9 ч. до 14 ч. ще е спряно движението в участъка от улица „Университетска“ до кръговото кръстовище на булевард „Симеон Велики“. Ограничението се налага заради извършване на строително-ремонтни дейности..

публикувано на 05.03.21 в 11:53

Пренасочват пациенти към други болници

187 са пациентите със симптоми на коронавирус, настанени в COVID отделенията на шуменската болница. Това показват данните към 9,30 ч. тази сутрин, съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. 169 от тях са с доказана инфекция, резултатите на останалите 18 се очакват.  В интензивното отделение са настанени 8 души, като двама от..

публикувано на 05.03.21 в 10:33

Конкурс за директор на ТВ Шумен

Община Шумен обяви конкурс за длъжността директор на Общинския медиен център. Кандидатите трябва да разработят програма за развитие на медията за период от три години, която да защитят при събеседване. Документи се приемат в едномесечен срок в стая 237 на Община Шумен. Сред изискванията към кандидатите са да имат висше образование и стаж над 5..

публикувано на 05.03.21 в 10:23

Номинации за „Наградата на Шумен“

15 предложения за „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура са постъпили до края на февруари. Номинациите са в 8 от 10-те категории. Без предложения остават разделите „Публицистика и журналистика“ и „Дейци на културата и дарители“. Индивидуалните номинации в категория „Литература“ са за книгата на Милчо Ванчиков „Ти трябва да се лекуваш“ и за Галена..

публикувано на 04.03.21 в 17:05

Двама кандидати за омбудсман

Двама души са подали документи за участие в конкурса за обществен посредник на община Шумен. Това са юристът Стоян Стоянов и преводачката Светла Петрова. Днес комисията по избора установи, че кандидатите са представили всички нужни документи. На заседанието бяха уточнени и въпросите, които ще бъдат зададени по време на втория етап от конкурса...

публикувано на 04.03.21 в 16:20

Обмислят спиране на плановите операции

Отново се увеличава натискът от пациенти в шуменската болница. След като в края на миналата и началото на тази година в COVID отделенията имаше по около 100 настанени за лечение, сега броят им е близо двойно по-голям – към тази сутрин пациентите със симптоми на коронавирусната инфекция са 188 или близо половината от всички 433 приети в здравното..

публикувано на 04.03.21 в 14:50