Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Борисов не разбира протеста

10
Снимка: Радио Шумен

„На 35-я ден след старта на протестите правителството на Бойко Борисов продължава да не разбира исканията на недоволните граждани“. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя бе във Велики Преслав за откриването на изложба с творби от Международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“. Конкурсът се провежда под нейния патронаж.

„Борисов смята, че когато в една такава кризисна ситуация раздаде по няколко милиона за здравеопазване и образование – това донякъде ще му помогне на всяка цена да се задържи за властта и за своя пост. А хората на улицата казват нещо друго. Те искат да има правила. Да има законност. Да има справедливост. Най-вече да има перспектива за тях. Не случайно на улиците са младите хора“, обясни вицепрезидентът Илияна Йотова.

Мерките, осигуряващи допълнително финансиране за училища, университети, болници и семейства с деца под 14 г., са нещо безспорно хубаво, уточни вицепрезидентът.

„Тези мерки обаче не създават икономика. Светът изпада в много тежка рецесия. Хайде да видим коя е онази икономическа програма, която превантивно можем да измислим, така че да не се стига до нова икономическа и социална криза. Това е големият дефицит, който правителството продължава да не разбира“, добави Илияна Йотова в Археологическия музей на Велики Преслав.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчева събота

Днес ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност.  Сутринта ще е почти тихо, преди обяд ще се появи слаб до умерен вятър от изток и североизток.  Максималните температури ще са между 16° и 21°, за Шумен около 20°. Прогнозата е на дежурния синоптик Виктория Георгиева от НИМХ-Варна.

публикувано на 27.04.24 в 07:14

Обявиха датите на матурите по желание

Допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика ще са от 22 до 29 май. Това съобщават от Министерството на образованието и науката. На 22 май от 8,30 ч. ще са матурите по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. В същия ден от 14 ч. ще са изпитите по желание от профилирана подготовка по физика..

публикувано на 26.04.24 в 15:30

Договориха двуетажните влакове

Договор за доставка на двуетажни влакове, които ще бъдат закупени със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост, подписаха служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководството на полска компания. Срокът за изпълнение е 26 месеца, а стойността е над 300 500 000 лв. От дружеството трябва да доставят седем..

публикувано на 26.04.24 в 14:13

Обявиха мерките срещу коклюша

Безплатни ваксини срещу коклюш на всички бременни от 27-а до 36-а гестационна седмица ще осигури Министерството на здравеопазването. Това съобщи служебният министър д-р Галя Кондева. Тя уточни, че възможността ще се дава на всички бъдещи майки, които искат да се имунизират, независимо дали са здравноосигурени или не. Ваксинирането ще става  в обособени..

публикувано на 26.04.24 в 14:04

Изплащат великденските добавки

От днес започва изплащането на великденските добавки на хората с най-ниски пенсии у нас. Това напомнят от Националния осигурителен институт. Вече са налични както преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, така и преводите към пощенските станции – за хората, избрали този начин за получаване на сумите...

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Планово без ток

Планови прекъсвания на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен Разград От 09:00 ч. до 16:00 ч. и 09:00 ч. до 16:30 ч няма да има ток в района на: с. Звънарци и с. Божурово. Временни смущения в електрозахранването са възможни от  09:00 ч. до 16:00 ч.  в районите на гр. Кубрат, кв. Дряново, с...

публикувано на 26.04.24 в 06:40

Ветровит петък

В сутрешните часов ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минимални температури ще са между 7° и 12°, за Шумен около 13°.  През деня ще е предимно слънчево. Вятърът постепенно ще се преориентира от север, следобед по крайбрежието от югоизток. Максимални температури между 16° и 21°, за Шумен около 19°.  Вълнение на морето е 2 бала, през нощта..

публикувано на 26.04.24 в 05:48