Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нов конкурс за шеф на БКС

Снимка: Радио Шумен

Общинският съвет във Велики Преслав не можа да избере управител на БКС.

Нито един от тримата кандидати да оглавят общинското дружество, не събра нужните минимум от 9 гласа. Това наложи провеждане на втори тур, до който стигнаха Никола Николов и Радостина Иванова, а Северина Стойкова отпадна. Повторното гласуване също не доведе до резултат.

Според общинската наредба за търговските дружества, процедурата ще продължи с обявяването на нов конкурс. До тогава БКС ще продължи да се ръководи от временно назначения управител Бончо Богданов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Български шевици в Испания

Деца от българското училище "Христо Ботев" в испанския град Торент проведоха онлайн урок по родолюбие. Това стана благодарение на инициативата на шуменското читалище "Пробуда - 1958". ,,Темата беше "Българската женска народна носия - хубост във вечността". В тези трудни условия нашите послания за символите на женската носия и шевицата достигнаха и..

публикувано на 25.11.20 в 11:01

Как ще учат децата в Шумен?

Учениците от 5 до 12 клас в Шуменска област ще продължат обучението си в електронна среда на датите 26 и 27 ноември - четвъртък и петък. Децата от начална степен - от 1 до 4 клас - ще посещават присъствено училище през тези два дни. Това е предложение на Областния медицински съвет в Шумен, одобрено от образователното министерство.  Радио Шумен..

публикувано на 25.11.20 в 10:40

Кражба на соларни панели

39 соларни фотоволтаични панели са били откраднати от землището на гр. Каспичан. Били са демонтирани от металните стойки, на които са били поставени. Това съобщиха от шуменската полиция. Извършен бил оглед, образувано е досъдебно производство.

публикувано на 25.11.20 в 10:29

Властта обсъжда мерките

Въвеждането на по-строги противоепидемични мерки за ограничаване на коронавируса в страната ще обсъди правителството на редовното си заседание днес. Бизнесът е против очакваното затваряне и настоява за компенсации и разсрочване на дълговете. Част от родителите също не са съгласни се затварят училищата, детските градини и яслите...

публикувано на 25.11.20 в 09:10

Планово без ток

Без ток ще са и днес населени места в Североизточна България заради ремонти и профилактика на съоръженията. В Шуменска област от 9 ч. до 17 ч. захранване няма да има в част от Нови пазар (по улиците „Хаджи Димитър“, „Дунав“, „Стефан Караджа“, „Димитър Греков“, „Чавдар войвода“, „Пирин“ и „Граф Игнатиев“) и в райони на Кюлевча и Крива река, от..

публикувано на 25.11.20 в 05:30

Възстановяват камбанарията в Имренчево

В преславското село Имренчево започнаха строителни работи за възстановяване на камбанарията на храма „Свето Възнесение Господне”. Църквата пострада през лятото на 2019 г. по време на гръмотевична буря. Тогава мълния отнесе част от купола, повреди електрическата инсталация, натроши стъклата на прозорците и увреди пода. Църковното настоятелство и..

публикувано на 24.11.20 в 19:09

Ковид зона в поликлиниката

Ковид зоната в ДКЦ 1 в Шумен ще заработи от утре. Това съобщи за Радио Шумен д-р Магдалена Ангелова, управител на центъра. Работното време на специалистите ще е от 8 до 12 часа е от 12.30 до 16.30 часа. Два екипа ще приемат пациенти със симптомите на коронавирус, като прегледите са за хора без усложнения. Ковид зоната е разположена в бившите..

публикувано на 24.11.20 в 16:49