Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нов асфалт в селата

4
Снимка: Община Шумен

Продължава асфалтирането в селата на община Шумен, съобщават от местната администрация.

Още 8 улици в Черенча, Лозево, Новосел, Средня, Панайот Волов, Коньовец, Дибич и Мадара ще бъдат основно обновени. Така броят на населените места, в които се извършват строителни дейности през това лято, и на улиците, които ще бъдат цялостно ремонтирани, е общо 16 за близо 400 000 лева.

Част от средствата, малко над 29 000 лв., са предвидени и за асфалтиране на пространства около блоковете №12 и №10, №12 и №14 на ул. „Цар Освободител“ в Шумен.

Дейностите започнаха от село Черенча. Там вече е направено машинно фрезоване на настилката по ул. „Ал. Стамболийски“. В момента се полага асфалт поблизо 300-метровия участък от улицата. През следващите дни работата ще продължи и в останалите села, включени в списъка. В Средня ще бъде преасфалтирана ул. „Рила“, в Лозево – ул. „Хан Аспарух“, в Новосел – ул. „Кубадин“. В село Панайот Волов улицата, която ще бъде преасфалтирана, също се казва „Ал. Стамболийски“, в Коньовец ще бъдат ремонтирани участъци от ул. „Вардар“ и ул. „Здравец“, в Дибич – ул. „Тодор Петков“.  Приключи работата по преасфалтирането на улици в селата Градище, Ивански, Радко Димитриево, Ветрище, Вехтово, Друмево, Илия Блъсково и Благово.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Карадайъ повежда депутатската листа в Шумен

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде водач на листата на Движението в Шумен. Лидерът ще бъде водач и на листата на ДПС в  Кърджали. 12 са кандидатите за депутати от област Шумен. Те са определени след консултации с ръководствата на областните структури на заседание на Централния изборен щаб. Щабът ще утвърди окончателните листи до края на..

публикувано на 26.02.21 в 20:25

Цветя и венци за 3 март

Венци и цветя пред паметника "Майка България" в гр. Каспичан ще бъдат поднесени на 3 март от 18 ч. Церемонията по повод националния празник на България ще бъде последвана от тържествена заря. От общинската администрация приканват всички, които желаят да присъстват на събитието, да бъдат с маски и да спазват противоепидемичните изисквания...

публикувано на 26.02.21 в 15:46

Пияни и дрогирани на прицел

Специализирана полицейска операция по пътна безопасност ще се проведе от днес до 3 март на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Този път акцентът ще бъде поставен върху водачите, които управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества и техните аналози. Освен това ще се следи дали водачите имат сключена валидна..

публикувано на 26.02.21 в 14:37

Обучение на туристически водачи

Бъдещи туристически водачи гостуваха в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ по повод Деня на кариерата, който е обявен днес в Средното училище „Трайко Симеонов“ в Шумен. Шестокласници и седмокласници посетиха Административния център на Парка и се запознаха с възможностите за отдих и туризъм в защитената територия. Училището предлага..

публикувано на 26.02.21 в 12:50

Затягат режима в Шумен

Covid отделенията в шуменската болница са препълнени и от вчера се насочват пациенти към лечебните заведения в Търговище и Разград. Това съобщи на заседание на Областния кризисен щаб директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. В Шуменско броят на заразените вече достигна 316 на 100 000 души от населението. При тази ситуация бе решено да се..

публикувано на 26.02.21 в 12:15

Положителни проби в Базовото

С коронавирус са учител и двама третокласници от II ОУ „Д-р Петър Берон“ в Шумен, съобщиха от училището. Първите положителни проби на учителката и едно от децата са били отчетени вчера, днес има още един положителен ученик. Децата от целия клас вече са на дистанционна форма на обучение. Тъй като един от заболелите ученици е посещавал група..

публикувано на 26.02.21 в 11:54

Насочват заразени в съседни болници

169 пациенти със симптоми на коронавирусна инфекция са настанени в шуменската болница. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. 140 от тях са с потвърдени положителни проби за COVID-19, а останалите очакват резултат.  В интензивното отделение са настанени 10 пациенти, от тях 7 са интубирани. Вчера в МБАЛ – Шумен..

публикувано на 26.02.21 в 11:31