Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново 50 лв. към пенсиите

Снимка: Pixabay

Допълнителна помощ от 50 лв. към пенсиите отново ще получат всичките около 2 120 000 пенсионери, съобщиха от НОИ. Добавката се изплаща към пенсията или сбора от пенсиите заедно с другите добавки и компенсации към тях.

Допълнителната сума получиха всички пенсионери за миналия месец. За изплащането на тези добавки правителството отпусна над 106 000 000 лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Редовното изплащане на пенсиите и допълнителните суми ще започне на 8 септември и ще приключи на 21 септември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

В понеделник със слаб до умерен вятър от север ще проникне по-хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, възможни са гръмотевици. Минималните температури ще са между 8 и 13°, преобладаващите максимални от 17° до 22°.  През следващите три денонощия ще има променлива облачност,..

публикувано на 26.05.24 в 16:15

Слънчева неделя

Днес ще преобладава слънчево време, само над крайните южни части на района ще има ниска облачност.  Ще духа умерен североизточен вятър, който по-късно следобед ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, за Шумен около 24-25. Вълнението на морето е 3 бала, по южното Черноморие 3-4 бала,..

публикувано на 26.05.24 в 07:26

АСКЕЕР 2024 за Елена Нацариду

Награда АСКЕЕР за 2024 година спечели Елена Нацариду за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“ от Владимир Левчев и режисьор Анастасия Събева. Продукцията на ДТ „Сава Огнянов“ Русе бе отличена снощи при връчването на театралните награди в Театъра на българската армия. Елена Нацариду сподели, че наградата е..

публикувано на 25.05.24 в 13:16

Велики Преслав и 155 години БАН

Средновековната столица Велики Преслав, нейното място и значение, заедно с филм за Симеоновия Златен век бяха представени в София пред учени от 10 европейски държави, участници в отбелязването на 155 години Българска академия на науките. Честването стана в навечерието на 24 май, когато се откри заседанието на генералната асамблея на Европейски културен..

публикувано на 25.05.24 в 10:15

Слънчева събота

Днес ще преобладава слънчево време. Следобед на изолирани места във вътрешността на района не е изключено да се развие купеста облачност и да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. В Русе и Силистра очакваните минимални температури ще са около15 °, в Разград 14, за Шумен – около 12°...

публикувано на 25.05.24 в 07:49

Шествие на буквите в Ценово

С шествие на буквите отбелязаха 24 май в Ценово. Химнът на светите братя Кирил и Методий „Върви, народе възродени“ даде тон на празничното настроение. В празничната програма се включиха и децата от ДГ „Баба Тонка“. Те изпълниха танц, посветен на приятелството. Момичетата и момчетата развяваха знамена с лика на славянските първоучители и българския..

публикувано на 24.05.24 в 15:40

Гала концерт в Двора на кирилицата

Гала концерт на лауреатите на 5-тия Международен младежки фестивал „Славянски звън“ се проведе в Двора на кирилицата в Плиска. Сред гостите бяха  Областният управител на Област Шумен проф. Добромир Добрев и на Варна проф. Андрияна Андреева.  Проф. Добромир Добрев връчи поздравителен адрес на организатора на проявата Искра Иванова, председател на..

публикувано на 24.05.24 в 15:27