Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новопазарска вода по „Балкански поток“

Снимка: БТА

Вече знаете, че е възстановен водоизточникът "Жилино 1" край Нови пазар. Водата от сондажа се използва за тестване на газопровода „Балкански поток“. След завършването на съоръжението, ценният ресурс трябва да реши част от ВиК проблемите на североизточната общината.

Ще помогне ли „Жилино 1“ за справяне с водния недостиг в града и селата Правенци и Избул?

Чуйте интервюто на Стоян Стоянов с кмета на Нови пазар Георги Георгиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благодарност от кмета

Кметът Христо Христов се срещна днес с доброволното формирование към община Шумен и скаутския клуб „Мадарски конник“, за да им благодари за помощта, която са оказали за започналото почистване на парк „Кьошковете“.  Доброволното общинско формирование е с 12-годишна история. За този период мъжете и жените в него са участвали в не малко акции...

публикувано на 07.08.24 в 14:14
Тони Димитрова

Любов в сегашно време

Тази вечер в Шумен гостува сърдечната и откровена с публиката Тони Димитрова. Местата за концерта бяха разпродадени за часове.  За новите песни и любовта на почитателите си тя разказа на слушателите на Радио Шумен, часове преди концерта й на шуменска сцена.  Чуйте интервю на Жулиета Герова с Тони Димитрова.  

публикувано на 07.08.24 в 13:08

Фармацевт с нов роман

Кармен Мишу-Бойчева е лекар, фармацевт и писател. Последното съвсем не е някакво увлечение, защото дамата, родена във Видин, живяла в София и отведена от любовта в Тутракан, издава роман след роман. „Дъжд“ е новото й заглавие и тази седмица, на 9 август, книгата ще има премиера във Варна.  Първият роман на Кармен Мишу-Бойчева „Балканска сага“..

публикувано на 06.08.24 в 08:25

Фестивал на любовта

Така се нарича дебютният роман на Десислава Маринова. Професионално е посветена на строгия ред на цифрите, но в думата ѝ бушуват емоции, които избликват в книгата ѝ. Обича да пътува, да попива в душата си чудни природни гледки, да опознава хората и да създава нови светове. В романа „Фестивал на любовта“ Десислава Маринова ни повежда сред..

публикувано на 05.08.24 в 08:35

Дини от Господа

3 август е Световният ден на динята. Празник много разпространен в Америка,  където популярни са състезанията със замерване с дини и надплюване с динени семки. И в шуменското село Салманово си имахме пищен празник, но бостаните намаляха, все по-малко хора отглеждат дини в селото. Разбира се, сергиите в Шумен не страдат от липса на..

публикувано на 03.08.24 в 10:30

Автомобил на век показват в Разград

Ако сте ценители на красивите, ретро и много здрави автомобили, в събота ще бъде пълно с такива в Разград. От 9 часа среща в Градския парк си дават собственици на коли и мотоциклети, които имат поне 30-годишна история. Инициатор на второто издание на Ретро парада е местният клуб „Абритус“. Неговият председател Веселин Ковачев е решил да..

публикувано на 03.08.24 в 05:40

"Акага" за първи път в Шумен

За пръв път група „Акага“ ще свири в Шумен. Музикантите ще пристигнат в града в неделя, 4 август, по покана на община Шумен.  Хитовете на бандата сред постоянната експозиция на открито ще поставят финал на Националното биенале по скулптура „Шуменско плато“ и Седмия пленер по фотография „Шумен познат и непознат“. Концертът започва в 18:00 часа на..

публикувано на 02.08.24 в 15:46