Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крадат и покъщнина

Снимка: Pravatami.bg

Извършител на домова кражба е установен и задържан в РУ-Попово, съобщиха от полицията в Търговище.

След проверка е доказано, че във вторник 65-годишен мъж от с. Ковачевец е извършил кражба на покъщнина от незаключена необитаема къща в същото село – собственост на мъж от Попово.

Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая се извършва проверка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов временен кмет на Омуртаг

Джунейт Йонузов е новият временно изпълняващ длъжността кмет на община Омуртаг. Това стана ясно на заседание на Общинския съвет в Омуртаг днес. До момента Йонузов изпълняваше задълженията на заместник-кмет, като демонстрира качества на ръководител и ангажимент към местната общност, посочват от общинската администрация. Според екипа, на новия..

публикувано на 31.07.24 в 16:34

Разкрасяват градската среда

Кандидатстването по фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище започва от 1 август. По него се финансират проекти до 3000 лв., свързани с подобряване на градската среда. Те трябва да са предложени и изпълнени от гражданите.  Сред допустимите дейности са благоустрояване на прилежащи площи към обществени сгради и междублокови пространства,..

публикувано на 31.07.24 в 09:07

Цветни пейки в парка

Започнаха ремонтът и освежаването на пейките в Търговище. Дейностите включват подмяна на счупени дъски и боядисване. От общината информират, че вече са обновени пейките в Източния парк, в парковете „Борово око“ и „Роден кът“, както и в градската градина в близост до Драматичния театър. В момента служителите на общинското предприятие „Флора“ работят в..

публикувано на 31.07.24 в 08:49

И Търговище ден без вода

За ден без вода ще остане и Търговище. Заради аварийно-ремонтни дейности по главния довеждащ водопровод от язовир „Тича“, водата ще бъде спряна от 05:00 до 18:30 часа на 31 юли, съобщават от ВиК Търговище. Ще бъдат засегнати още и кварталите "Малчо Малчев" и "Въбел", Индустриалната зона на Търговище и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка,..

публикувано на 30.07.24 в 14:49

Нови детски площадки

Зони за отдих и детски площадки ще бъдат изградени в четири села на община Антоново. Пространствата ще бъдат облагородени по проекти на Националната кампания „За чиста околна среда". Това съобщи за БТА главният експерт в дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти“ в общинската администрация Милка Иванова. Кътът за игра в..

публикувано на 30.07.24 в 08:54
Община Търговище

Цифровизират услуги в Търговище

Община Търговище ще кандидатства с проект за цифровизация на услуги. Дейностите по него ще са свързани с подобряване на цифровата инфраструктура на администрациите. Целта е да се осигурят по-ефективни, прозрачни и устойчиви публични услуги.   По проекта Търговище ще разработи информационна система за индустриалната зона. Системата ще включва различни..

публикувано на 24.07.24 в 08:34
Асоциация НАЯ

"НАЯ" с нов проект

Българска програма за работа с извършители на домашно насилие на Асоциация "НАЯ" ще тества процеса на акредитация за първите европейски стандарти в тази област.   Организацията е подкрепена от Европейската мрежа за работа с извършители на домашно насилие (WWP EN) и от Европейската комисия, за да кандидатства за сертифициране.  Преди това..

публикувано на 24.07.24 в 08:27