Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Насилник отвлече дете

Снимка: Радио Шумен

Окръжната прокуратура в Търговище задържа до 72 часа 51-годишен мъж за отвличане на 13-годишно момче, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Престъплението било извършено на 5 септември тази година. Момчето е син на жена, с която обвиняемият живеел на семейни начала от около десет години в търговищко село. През последните две години мъжът упражнявал системно домашно насилие над жената и тя решила да го изостави. За да я принуди да се върне, той отвлякъл сина й от дома на нейния брат, като носел нож.

Поставил условие, че ще освободи момчето, само ако майка му се върне при него. След отвличането, бил подаден сигнал в полицията.

Обвиняемият и момчето били открити от пристигналите служители на реда в дома му в търговищкото село. 51-годишният обвиняем е осъждан многократно, включително и за отвличане.


ВИЖТЕ ОЩЕ

20 нови случая в Търговищко

Два смъртни случая на диагностицирани с COVID-19 са регистрирани през изминалото денонощие в Търговищка област. Починали са две жени – на 53 и на 64 години. Новите случаи в региона са 20, като 13 от заразените са настанени в болнични заведения, останалите са с предписания за домашна карантина. От март досега в Търговищко има 1826..

публикувано на 04.12.20 в 16:01

Готови за първите преспи

Община Попово е в готовност за реакция при тежка зимна обстановка, съобщават от местната администрация. Дежурните от Общинския съвет за сигурност следят непрекъснато ситуацията и при необходимост своевременно уведомяват пътните фирми. Те ще получават и информация от кметовете и кметските наместници за обстановката по населени места. В Съвета..

публикувано на 04.12.20 в 13:50
Хаджи Ангеловата къща

Ремонтираха Хаджи Ангеловата къща

Приключиха дейностите по ремонт на покрива на Хаджи Ангеловата къща в Търговище, съобщават от Регионалния исторически музей. Така беше реализиран първият етап от цялостния проект за консервацията и реставрацията на тази забележителна архитектурна и историческа ценност с национално значение. Завършиха работа и всички комисии и институции, оправомощени..

публикувано на 03.12.20 в 16:36
Митко Стайков - областен управител на Търговище

13 милиона за безводния Омуртаг

13.215 милиона лева са осигурени за подмяна на ВиК инфраструктурата в Омуртаг. Жителите на града са на тежък воден режим от години. Преди дни те излязоха на протест, искайки нормално водоподаване. Парите са от Българския ВиК холдинг, а някои от процедурите вече са минали, каза областният управител на Търговище Митко Стайков...

публикувано на 02.12.20 в 11:50
Язовир

Министърът търси вода

Максимално бързо да приключи осигуряването на алтернативни водоизточници за питейно-битово водоснабдяване на жителите на област Търговище. Това е разпоредил министърът на околната среда и водите Емил Димитров.  На работна среща е обсъдена възможността в най-кратки срокове да започнат проектни работи за осигуряване на вода за..

публикувано на 02.12.20 в 09:36
Центърът за кръвна плазма във Варна

И в Търговище набират донори

Подбор на донори на реконвалесцентна плазма ще започне през януари в Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ – Търговище. Там ще се извършва стандартното кръводаряване, а самата процедура по отделяне на плазмата ще се осъществява в Регионалния център по трансфузионна хематология във Варна. Дарители могат да бъдат преболедували и в..

публикувано на 01.12.20 в 15:38

Поредна жертва сред учителите

Директорът на Второ начално училище "Васил Левски" в Омуртаг Татяна Петрова е починала след зараза с COVID-19, потвърди за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева. Петрова ръководи учебното заведение в продължение на 27 години. Тя е петата жертва на коронавирусната инфекция сред учителите в Търговищка област. Към..

публикувано на 01.12.20 в 13:28