Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обновиха детските градини

4
Снимка: Община Търговище

Ремонтни дейности преди началото на учебната година са извършени във всички 12 общински детски градини в община Търговище.

22 000 лв. собствени средства са вложени в ремонти и закупуване на ново обзавеждане в детското заведение „Веселушко“. Подменени са леглата в две от занималните, закупени са нови шкафове, маси, климатици и мултимедия. Направени са и освежителни ремонти в групите в града и тази в село Търновца.

Основен ремонт е извършен в групата към Детската градина „Червената шапчица“ в село Драгановец. Със 17 000 лв. от бюджета на градината са обновени санитарните помещения. Ремонтирана е и фасадата на сградата.

В Детската градина „Приказка“ са вложени 10 000 лв. За нови климатици, легла и дюшеци в основната сграда. С други 2000 лв. са монтирани PVC врати и прозорци в групата в село Лиляк. Закупени са и нови играчки за децата.

Нова дограма имат 5 от групите в Детската градина „Пчелица“. Ремонтът е извършен с 50 000 лв. от капиталовата програма на Община Търговище. С 3600 лв. от бюджета на градината са подменени и щорите. В двора е монтирана нова беседка, предстои поставяне на пейки и сенници. Съоръженията са закупени със средства по спечелен проект пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. В останалите детски градини извършените ремонти са на стойност до 10 000 лв. и включват освежителни дейности и закупуване на ново обзавеждане и оборудване.

В общинските детски градини в Търговище и селата от общината се обучават 1730 малчугани.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Половин училище онлайн

От днес до края на месеца учениците от горния курс на Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище ще останат по домовете си и ще продължат обучението си онлайн. Учениците от 5 до 12 клас ще бъдат в режим на обучение в електронна среда от разстояние. Тези от 1 до 4 клас продължават занятията си в присъствена форма. В..

публикувано на 20.10.20 в 09:27

Помощ за възрастните хора

Продължава безплатната услуга на Община Търговище за доставка на храна и медикаменти на възрастни и хора с невъзможност за самообслужване. Заявката за нея се прави на тел. 0601 68 620, от 9.00 до 17.00 ч. в работни дни. Освен в купуването на основни продукти и медикаменти със средства на потребителите, по проекта се оказва и съдействие в..

публикувано на 19.10.20 в 15:23

Трагедия в училище

Целият клас на починалата от коронавирус учителка по география Румяна Радославова от Първо средно училище в Търговище пожела да премине на едноседмично онлайн обучение. Целта е да се пресече заразата и да бъде опазен животът на учителите. Учениците от осми "Г" клас разпространиха молбата си в социалните мрежи. "Учениците от паралелката, чиято..

публикувано на 19.10.20 в 14:29

Незаконна сеч в гората

Шестима мъже са засечени в момент на извършване на сеч в землището на омуртагското с. Презвитер Козма. Това е станало на 17 октомври, след приет сигнал от мобилна група служители на Регионална дирекция по горите - Шумен. Мъжете са от с. Градец, община Котел. През октомври с редовно писмено позволително, но извън указаните в него количества, те..

публикувано на 19.10.20 в 13:38

Пожар в детска градина

Два пожара гасиха огнеборците в Търговище на 17 октомври. Първият е бил в детска градина. Той е възникнал в гладачното помещение на градината. Вероятната причина е късо съединение от забравена включена електрическа ютия. Унищожени са мебели, прозорци, опушени са около 50 кв. м стени. Спасени от огъня са сушилня, гладачна машина и други..

публикувано на 19.10.20 в 13:35

Дарение за болницата

Нова хидравлична операционна маса и хистероскопски комплект за изследвания получи болницата в Търговище. Дарението е на стойност 10 000 лв. от фирма за козметични продукти, в рамките на кампанията „Мисия срещу рака на гърдата“. „Благодарение на дарението, в МБАЛ – Търговище ще имаме възможност по-ефективно да подкрепяме повече жени с рак на..

публикувано на 19.10.20 в 10:28

Изненада за ученици в Търговище

Портрет на проф. Никола Маринов ще посрещне учениците на Второ средно училище в Търговище утре, на 19 октомври. Станислав Трифонов-Насимо започна работа върху стенописа в четвъртък миналата седмица, когато, заради повишената заболеваемост от COVID-19, за учениците започна двудневното обучение в електронна среда, каза за Радио Шумен директорът..

публикувано на 18.10.20 в 14:41