Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частен за общински имот

Община Шумен
Снимка: Радио Шумен

Замяната на частен имот с общински ще бъде възможна, след като се направи промяна в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем и за продажба на общински жилища.

Законовият текст ще дава възможност на собственици на частни имоти да ги заменят с общински, но след като кметът на Общината прецени, че този имот може да се ползва за изпълнение на социалната програма.

Заменените имоти ще се ползват единствено за социални жилища. Процедурата ще се задейства, след като мотивираното предложение бъде одобрено от Общинския съвет.

Промяната се прави по препоръка на Сметната палата.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дунав мост 2 - до 4 години

До четири години може да започне изграждането на новия Дунав мост при Русе при осигуряване на средства. Това заяви председателят на Научно-техническия съюз по транспорта (НТСТ) инж. Ясен Ишев, съобщава БТА.  Той участва в „Дунавски транспортен форум – 2024“ в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“, на който бяха представени..

публикувано на 11.10.24 в 13:24

Баба Стилияна на 100

Една обикновена жена, която все още продължава да дава съвети и уроци по доброта и човеколюбие. Такава ще запомнят баба Стилияна от Новград, която преди дни отбеляза стотния си рожден ден.  На празника дойдоха почти всички нейни родственици. Юбилярката получи поздравления и от кметицата на селото Диана Копчева.  В продължение на сто години..

публикувано на 11.10.24 в 13:01

Обновяват ул. "Мостова"

Започна основният ремонт на ул. „Мостова“ в Русе.  Проектът включва цялостна реконструкция на пътното платно, подмяна на бордюрите и ремонт на прилежащите тротоарни площи, като общата дължина на участъка е 450 метра. "Макар, че ул. „Мостова“ е едва около половин километър, тя е от стратегическо значение за града, тъй като води много хора към..

публикувано на 11.10.24 в 09:04

Проблем със замерването на въздуха

Заради технически проблем с климатичната система на Автоматичната измервателна станция „Петър Берон“ временно няма да се извършват замервания на въздуха, съобщи община Русе.  Повредата е възникнала в четвъртък и незабавно са предприети мерки за нейното отстраняване. Извършва се диагностика на климатичната система, която поддържа необходимите условия..

публикувано на 11.10.24 в 08:37

Прегледи за жени

Продължава скрининговата кампания за рак на маточната шийка, която започна в началото на месеца в "Медика Русе". Целта е да бъдат обхванати жените, които са изложени на риск от това заболяване.  Профилактиката включва преглед при гинеколог и цитологично изследване. Могат да се възползват жени на възраст от 20 до 29 години и 40 до 49, без значение..

публикувано на 10.10.24 в 08:48

Нов асфалт за три улици

Започна основният ремонт на улиците „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“ в Русе, съобщиха от местната администрация. Проектът включва цялостно преасфалтиране на пътните платна и обновяване на тротоарите от двете страни. Целта е да се подобри пътната инфраструктура и да се повиши безопасността за русенци.  Улиците „Плиска и „Доростол“ са с дължина 1600 метра..

публикувано на 10.10.24 в 08:44

Обновяват детска градина

Цялостна подмяна на настилката в двора на детска градина „Приказен свят“ в село Николово планира общинската администрация в Русе. Полагането на новата настилка от щампован бетон ще започне в рамките на следващите няколко седмици.  Финансирането на дейностите ще бъде осигурено от общинския бюджет на Русе. През следващата година се предвижда и..

публикувано на 10.10.24 в 08:22