Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Осем нови директори

Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев връчи заповедите за назначение на 8 директори на детски градини. Това стана след провеждане на конкурси за ръководните постове в образователната сфера.

Новите ръководители встъпват в длъжност от днес. Катя Георгиева е новата директорка на Детската градина „Незабравка“, Елена Трифонова – на Детската градина „Васил Левски“, а Недялка Цанева – на Детската градина „Детелина“. Росица Мотева ще ръководи Детската градина „Славейче“, а Петя Иванчева поема Детската градина „Щастливо детство“. Най-младата нова директорка е 30-годишната Сабрие Бозева, на която е поверено управлението на детското заведение в Благоево. Павлина Тончева ще ръководи градината в Ясеновец, а Фериде Али – градината в Мортагоново.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Затягат режима в Разград

Разградска област е в оранжевата зона на заболеваемост от COVID-19, след като заболелите през последните две седмици станаха близо 159 на 100 000 население. Това стана ясно на заседание на Областния щаб за борба с коронавируса. О сновна причина за влошената епидемична обстановка са масовото неглижиране и неспазване на противоепидемичните..

публикувано на 22.10.20 в 16:32

Затворен път

Катастрофа затвори пътя за лознишкото село Сейдол. Сигналът за инцидента е получен на тел. 112 около 15 ч. днес. На разклона за Сейдол и пътя Разград - Търговище са се ударили челно великотърновска "Дачия Докер" и разградски бус "Мерцедес Спринтер". Двамата водачи - на 44 и на 51 години са тествани за употреба на алкохол. Пробите са..

публикувано на 21.10.20 в 16:52

Иззеха нелегално оръжие

Криминално проявен мъж от село Райнино е задържан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие при специализираната полицейска операция, която се проведе на територията на община Исперих под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград. В имота на 58-годишния мъж са открити и иззети три нерегистрирани пушки, 144 броя боеприпаси за нарезно..

публикувано на 21.10.20 в 16:48

Поредно дарение в училище

Компютърен монитор получи като дарение ОУ „Кирил и Методий“ в разградското село Киченица. Това е пореден благороден жест в подкрепа на учебно заведение в региона от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен. Директорът на училището Илия Филипов благодари за помощта и обясни, че учебното заведение се е нуждаело от монитор, за да запълни..

публикувано на 21.10.20 в 14:42

Плащаме данъци онлайн

Нов начин за плащане на местните данъци предлага Община Разград. Чрез интернет банкиране гражданите ще могат да плащат задълженията си към местната хазна. Съгласно договора между общинската администрация и банката-изпълнител от началото на октомври се приемат суми за данъчни задължения към Община Разград посредством дигитални канали –..

публикувано на 21.10.20 в 11:54

Грижа за възрастните хора

С шест месеца се удължава срокът на проекта за патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания в Разград. Това съобщават от местната администрация. Така 129 души ще могат да се възползват от здравно-социални услуги. С мярката ще се отговори на нуждите на населението от предоставяне на услуги в домашна среда за възрастни хора и такива с..

публикувано на 21.10.20 в 11:51

Три села под блокада

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда от тази сутрин в община Исперих в селата Свещари, Вазово и Райнино. Проверките се извършват под ръководството на разградската Окръжна прокуратура, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.  На един от адресите е открито и иззето незаконно оръжие, в друг имот е..

публикувано на 21.10.20 в 10:02