Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Автобуси и камиони на прицел

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите се извършват от 12 до 18 октомври на територията на всички държави членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL.

В хода на операцията екипите ще контролират за спазване на разрешената максимална скорост за движение, употребата на алкохол и наркотични вещества или техните аналози от водачите, използване на обезопасителни колани. Ще се следи също за спазване на часовете за почивка от водачите, недопускане на претоварване на автомобилите, превозване на по-голям брой пътници от предвиденото, превоз на неукрепени товари, техническа изправност на автомобилите, управление на товарни автомобили от неправоспособни водачи и водачи, на които временно е отнето свидетелството за управление.

Проверките у нас се извършват съвместно от пътни полицаи и служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация ".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар пламна в Шумен

Гъст дим се извива на ъгъла на улиците "Стара планина" и "Бреза" в Шумен в момента. За пожара сигнализираха слушатели на Радио Шумен. По техните думи, гори стара къща в района. Покривът вече е изгорял. Няма информация за пострадали хора. Два противопожарни автомобила от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" се борят с пламъците...

публикувано на 01.12.20 в 14:40

Тръгват електронните направления

30  общопрактикуващи лекари са сключили допълнително споразумение с РЗОК до 14 ч. за  издаване на направления за полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, научи Радио Шумен.  Сключването на договори продължава. Очакванията са, че всички 90 джипита в Шуменска област ще сключат договори с касата за издаване на електронно направление за..

публикувано на 01.12.20 в 14:33
Неделчо Неделчев - кмет на Мадара

Съдебна победа за кмета на Мадара

Кметът на Мадара Неделчо Неделчев ще получи заплатата си за двата дни, в които през февруари е бил по служебни задължения в София. Това е окончателното решение на Окръжния съд в Шумен. Община Шумен отказа да му изплати надника за тези дни. Администрацията обяви, че Неделчев не е получил съгласие за пътуването и няма издадено командировъчно. Във фиша..

публикувано на 01.12.20 в 12:49

Крачим бодро към пика

52 са новодиагностицираните положителни за COVID-19 жители на Шуменска област на 30 ноември, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От тях 27 са мъже и 25 са жени на възраст между 19 и 75 години. Най-много са новорегистрираните случаи в областния град- 34. Трима заразени са отчетени в хитринското село Тимарево, а двама – в град Нови пазар. По..

публикувано на 01.12.20 в 10:44

Още две жени загубиха битката

„Натоварването в шуменската болница не спада. Всеки ден има новозаразен медицински и административен персонал, който отпада временно от работа“. Това заяви д-р   Йорданка Маринова - ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ. 254 са  хоспитализираните с клинична картина за COVID-19  пациенти до 9.30 ч. тази сутрин. От тях 204 са..

публикувано на 01.12.20 в 10:29

Памет за Сава Доброплодни

200 години от рождението на своя патрон отбелязва през тази седмица Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен. В артпространството на третия етаж е подредена изложба рисунки и снимки „Училището през моя обектив“ на учениците от V б клас. Експозицията беше открита виртуално. В деня на патронния празник – 3 декември, ученици от VІІІ а клас ще..

публикувано на 01.12.20 в 10:00

Палят коледните светлини

Коледните светлини в Шумен ще бъдат включени от 17,30 ч. днес. Тази вечер ще грейнат елхата и детският кът пред театъра, ще звучи и коледна музика. Заради наложените ограничения и усложнената обстановка с разпространението на коронавируса няма да има тържество и празнична програма. Коледни светлини ще огреят булевард „Славянски“, входа на..

публикувано на 01.12.20 в 09:49