Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велообиколка до Абритус

Снимка: БГНЕС

Колоездачна обиколка, организирана от Областния информационен център в Разград, започна този следобед. Тя е част от Дните на Европа в Разград. Има за цел да представи обектите, изградени или реновирани с европейски средства.

Старт финалът е на площад „Независимост“. Продължава до Националния археологически резерват „Абритус“.

От 16 ч. на площад „Независимост“ започна томбола. Трима от участниците във велообиколката ще получат нови велосипеди. Ще бъдат раздадени още 50 предметни награди.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Крадец под стража

Районният съд в Разград уважи искане на прокуратурата за „задържане под стража“ и остави в ареста мъж, обвинен за кражба на златни накити за около 8000 лева.  Обвиняемият е 53-годишен мъж, който е добре известен на органите на реда. Той е многократно осъждан за различни престъпления.  Мярката за неотклонение, наложена от Разградския районен съд,..

публикувано на 22.07.24 в 14:08

Постоянен арест за трафик на хора

Най-тежката мярка за неотклонение спрямо 42-годишен мъж, обвиняем за общо 11 престъпления, поиска Районната прокуратура в Разград, съобщава БТА.  Искането бе уважено като основателно от Районния съд и мъжът бе оставен в ареста, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.  Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за трафик на хора,..

публикувано на 22.07.24 в 12:39

Кралица на панаира

16–годишната грузинка Нини Магхрадзе е новата кралица на Панаира на киселото мляко в Разград. Първа нейна подгласничка е Пия Родригез от Уругвай. Втората подгласничка е Моника Микова от Разград. Поощрителна награда - захарно петле, подготвено специално от Исмаил Алишев - представител на търговците и част от журито, получи Мария Митуага от Румъния...

публикувано на 22.07.24 в 08:40

Панаирът започва

Започва 22-рото издание на Панаира на киселото мляко и на Фестивала на народните традиции и занаяти в Разград. Откриването е от 18,30 ч. на площад „Независимост“ пред Общинския културен център. 30 минути по-късно е конкурсът „Кралица на Панаира“, като изборът ще е между участнички в танцовите състави, които ще се изявяват във вечерните концерти. Във..

публикувано на 21.07.24 в 13:20

Нова цветна фигура в Разград

Нова цветна фигура добави Общинско предприятие „Паркстрой“ към градската украса на Разград. Тя е с формата на чаша с чинийка под нея и е инсталирана между Съдебната палата и Лъвов мост. Общо 600 стръкчета цветя са засадени в изработената от работниците на „Паркстрой“ конструкция. Цветната чаша е висока 120 см.  Идеята бе реализирана в навечерието..

публикувано на 19.07.24 в 12:08

Киченица пее и танцува

С изцяло асфалтирани улици и нов облик посреща празника си разградското село Киченица. Населеното място очаква гости от близо и далеч за селищния празник на 20 юли, който ще премине под наслов „Киченица пее и танцува“, съобщи за БТА кметът на селото Юзджан Рамаданов.  „За разлика от почти всички други села, в Киченица няма проблем с пътната..

публикувано на 19.07.24 в 09:55

Вилната зона без вода

От четири дни в част от вилната зона на Разград няма вода, а от водното дружество не предоставят информация за причините и за това докога ще продължи проблемът. Това заявиха пред кмета на Разград Добрин Добрев живеещи в местността "Арменски лозя".  Заради засушаването има недостиг на вода от собствените водоизточници, това е казал управителят на..

публикувано на 19.07.24 в 08:18