Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благодарност към КОЦ - Шумен

КОЦ - Шумен
Снимка: Радио Шумен

„Искам да изкажа своите благодарности и признателност към всички работещи в КОЦ - Шумен и конкретно към гастроентерологично отделение! Към д-р Василева, към всички медицински сестри и санитарки - огромно благодаря! Изключителни хора, човеци и сърцати професионалисти!“. Това пише в една от групите във Фейсбук шуменката Кремена Неделчева.

“Не съм човек на никой, нямам познати и приятели близки до тях, но отношението, което получих, беше на най-човешко ниво! Не съм вярвала, че ще дойде момент, в който аз да изразявам благодарности към болнично отделение тук, но е хубаво, когато човек е усетил разбиране и топло отношение, да го изразява и да дава гласност! Страхотни жени, страхотен екип! Продължавайте така да работите и да бъдете човешки пристан за болните и загубили надежда хора!“, допълва Кремена Неделчева.

Управителят на Онкоцентъра д-р Свилен Арнаудов коментира, че се радва за оценката, която получават колегите му от екипа на д-р Емилия Василева. "Най-голямата благодарност е да видим, че пациентът е добре и си отива здрав", посочи той.

„Ние сме отговорни за живота и здравето на пациентите ни, които са с имунен дефицит. По тази причина не е желателно медици от онкологични болници в страната да дават дежурства в  COVID отделения“, каза още д-р Арнаудов по повод увеличаващия се брой на позитивните за коронавирус пациенти и медици.

В КОЦ - Шумен са засилени противоепидемичните мерки, припомни още управителят на лечебното заведение.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Водата от язовир "Тича" е негодна за пиене

Да не се използва водата за пиене и готвене в населените места, водоснабдявани от язовир „Тича“, препоръчват от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Това са Шумен, Велики Преслав и селата Панайот Волов, Белокопитово и Дибич. При проведените лабораторни изследвания днес е констатирано завишаване на стойностите на показател „мътност” в питейната..

публикувано на 18.01.21 в 18:15

Нов автомобил за Спешна помощ

Високопроходим автомобил ще подпомага работата на специалистите от ЦСМП - Търговище в труднодостъпните райони на областта. Той вече е част от автопарка на медицинското звено. Доставен е със съдействието на областния управител на Търговищка област Митко Стайков. Заради закононарушения, автомобилът е бил конфискуван от служители на Дирекция..

публикувано на 18.01.21 в 16:23

Издирват 17-годишно момиче

Издирва се Емилия Жанетова Филева на 17 години от Нови пазар. Това съобщиха от шуменската полиция. Непълнолетната напуснала Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Нови пазар на 10 декември 2020 г. Оттогава е в неизвестност. Емилия е висока около 1,60 м, със слабо телосложение, с мургаво лице, дълга черна чуплива..

публикувано на 18.01.21 в 16:19

Пуснаха водата в Добруджанския

Водоподаването в шуменския квартал "Добруджа" бе възстановено, съобщиха преди минути от ВиК - Шумен. Радио Шумен припомня, че тази сутрин то бе преустановено поради възникнала авария на ул. “Съединение” 16. Без вода остана районът от ул. “Преслав” до бул. “Ришки проход”. Екипи на водното дружество отстраниха аварията.

публикувано на 18.01.21 в 16:11

Два часа прекъсване

Поради планови измервания, на 19 януари от 10 до 12 ч. ще има  прекъсване за 2 часа в програмата на Радио Шумен на честота 93.4 мегахерца. Може да ни слушате на честота 87.6 мегахерца или онлайн.

публикувано на 18.01.21 в 15:49
Община Шумен

Разводът с Мадара влиза на сесия

Въпросът с искането на Мадара за провеждане на референдум за излизане от община Шумен и преминаване към община Каспичан предстои да бъде обсъден по време на януарското заседание на Общинския съвет в Шумен. Това стана ясно по време на провелия се днес Консултативен съвет. В дневния ред на заседанието, насрочено за 28 януари, са включени общо 27..

публикувано на 18.01.21 в 15:45

Ремонт по нашенски

Изхвърляни от терасата на 12-ия етаж в студентското общежитие в Шумен дървени плоскости станаха повод за тревожен сигнал до Радио Шумен. Слушателят не знаеше какво се случва, но по думите му, заради вятъра и течението падащите от високо парчета биха могли да наранят преминаващи хора или автомобили. Районът около блок 3 е обезопасен със..

публикувано на 18.01.21 в 14:14