Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каспичан сред отличниците

4
Снимка: НСОРБ

Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво получи Община Каспичан.

Авторитетният приз е бил присъден в рамките на петата процедура за наградата на Съвета на Европа, каза за Радио Шумен кметът на общината Милена Недева.

"Това е признание за постигнатото високо качество на управление, основано на принципите за добро демократично управление на местно ниво, които са 12 на брой, съгласно утвърдения европейски стандарт. Въпреки, че през всички години на управлението сме работили в интерес на гражданите, на бизнеса, на всички институции, тази година за първи път подадохме документи и бяхме удостоени с Европейския етикет за добро управление", посочи тя.

"Благодаря на всички, които дадоха положителна оценка на нашата работа и уверявам жителите на община Каспичан, че и занапред ще продължим да работим с лице към гражданите", допълни Милена НедеваГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Две бебета проплакаха в Шумен

Двама малки мъже са проплакали днес в Родилното отделение на МБАЛ - Шумен. Това каза за Радио Шумен Веска Райчева – главна акушерка в сектора.  Едното момченце е родено нормално, а другото се е появило на бял свят чрез секцио.  Семействата са от близки до Шумен села. И двете бебета и майките им са добре.

публикувано на 29.02.24 в 16:39

Среща със зам.-министър на тъмно

Проблемите на едрия шуменски бизнес бяха поставени пред зам.-министъра на икономиката Ивайло Шотев на среща в община Шумен. След приветствените думи на госта, на кмета проф. Христо Христов и на заместника му Николай Колев, журналистите бяха помолени да напуснат залата от пиар екипа на администрацията.  Преди това проф. Христов обяви, че община Шумен ще..

публикувано на 29.02.24 в 15:53

Балони в небето над Шумен

Разноцветни балони в небето над Шумен полетяха по повод Международния ден на хората с редки болести 29 февруари. Шумен е един от много градове по света, които са съпричастни на тази инициатива. За тези невидими хора ще напомня пейката на алеята до паметника на Лайош Кошут, на която от днес могат да си почиват шуменци и гостите на града...

публикувано на 29.02.24 в 14:08

Пишат Областна стратегия за туризма

Започват дейности по изработването на Областна стратегия за туризма реши на свое заседание Постоянната комисия по туризъм. Определена бе работна група от експерти, която да започне работа по изготвянето на документа.    Областният управител проф. Добромир Добрев съобщи, че вече е провел няколко срещи за възможностите за разработване на общ..

публикувано на 29.02.24 в 13:55

Проверяват пешеходните пътеки

До края на март трябва да бъде проверено състоянието на всички пешеходни пътеки в Шуменска област. Това става по разпореждане на Главната дирекция „Национална полиция“, съобщи инспектор Мирослав Миронов от „Пътна полиция“. До момента екипите са инспектирали около 60 на сто от всички пешеходни пътеки в Шумен – 25 в районите на светофарни уредби и..

публикувано на 29.02.24 в 13:31

Сто знамена за Шумен

„Сто знамена за Шумен“ е кампанията, която обявява от днес   Сдружението „Солидарно общество“, подкрепено от КНСБ. До края на април всеки шуменец може да преведе по сметката на кампанията средства или да занесе ново знаме. "Идеята за кампанията даде синът ми, който е на 21 години", разказва Радостин Павлов - областен координатор на КНСБ. На младия..

публикувано на 29.02.24 в 12:37

61 шуменци празнуват днес

61 жители на община Шумен празнуват рожден ден днес, съобщават от кметството. Преобладават дамите, които са 32, а мъжете са 29. Най-възрастният господин е роден през 1932 година и се казва Стефан. Въпреки, че е на 92 години, той само 23 пъти е празнувал своя рожден ден. Точно преди 4 години са се родили две момиченца и две момченца, които..

публикувано на 29.02.24 в 11:07