Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Каспичан сред отличниците

4
Снимка: НСОРБ

Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво получи Община Каспичан.

Авторитетният приз е бил присъден в рамките на петата процедура за наградата на Съвета на Европа, каза за Радио Шумен кметът на общината Милена Недева.

"Това е признание за постигнатото високо качество на управление, основано на принципите за добро демократично управление на местно ниво, които са 12 на брой, съгласно утвърдения европейски стандарт. Въпреки, че през всички години на управлението сме работили в интерес на гражданите, на бизнеса, на всички институции, тази година за първи път подадохме документи и бяхме удостоени с Европейския етикет за добро управление", посочи тя.

"Благодаря на всички, които дадоха положителна оценка на нашата работа и уверявам жителите на община Каспичан, че и занапред ще продължим да работим с лице към гражданите", допълни Милена НедеваГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа край Нови пазар

За катастрофа между три автомобила на автомагистрала "Хемус" в района на бензиностанция "Шел" край Нови пазар съобщават от шуменската полиция. Пътният инцидент е само с материални щети, а една от пострадалите коли е полицейска патрулка.  По време на работата около катастрофата от екип на РУ - Нови пазар водач на тежкотоварен автомобил, вероятно заспал..

публикувано на 27.11.22 в 15:56

"Избирам България"

Шумен ще бъде домакин на университетско изложение „Избирам България“. То ще се проведе в зала „Арена Шумен“ от 10 до 16 ч. На събитието присъстват представители на повече от 20 университета от страната. Кандидат-студенти ще имат възможността да поговорят със студенти от различни университети за стипендии, общежития, материална база, факултети,..

публикувано на 26.11.22 в 09:13

Подкрепа за 427 деца в риск

До края на юни 2023 г. се удължава работата на Центъра за ранно детско развитие в Шумен, който се реализира по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ от 2016 г. Услугите, които се предоставят там, са насочени към ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа за деца с увреждания и..

публикувано на 25.11.22 в 15:04

Полицията на срещи в селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР - Шумен ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта. На 1 декември екипите ще посетят селата Черенча и Средня. Срещата в Черенча е насрочена за 10:00 часа, а в Средня - в 11:00 часа.Те ще бъдат в кметствата. На 8..

публикувано на 25.11.22 в 11:54

Иззеха крадени дърва

Около 25 куб. метра дървесина от вида „цер“ без контролна марка са намерени в частен дом в село Пет могили, съобщават от шуменската полиция. Дървата са открити при съвместна операция на полицейски служители от РУ - Каолиново и служители на Държавното лесничейство в Нови пазар. Проверката била извършена малко след 10:30 часа вчера в имот на ул...

публикувано на 25.11.22 в 11:47

Мъж нападна жена в центъра на Шумен

Неизвестен мъж нападнал 42-годишна жена в Шумен след 17:30 часа снощи. Той настигнал жената, която вървяла по ул. “Владайско въстание“, започнал да ѝ дърпа косата. В това време тя извадила мобилен телефон. Мъжът я ударил в лицето и го издърпал, след което поел в неизвестна посока. Час по-късно, след подадения от шуменката сигнал, полицаите задържали..

публикувано на 25.11.22 в 11:26

Изложение "Избирам България"

Университетско изложение „Избирам България“ ще се проведе в Шумен в събота - 26 ноември. Събитието се организира от Общинския младежки съвет Шумен с подкрепата на Община Шумен и Националното представителство на студентските съвети в България. Изложението започва в 10:00 ч. в „Арена Шумен“ и ще продължи до късния следобед. В изложението..

публикувано на 25.11.22 в 09:00