Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нов асфалт за един милион

4
Снимка: Радио Шумен

Първа копка за  цялостния ремонт на улици в Каспичан, Плиска и още три села от Общината беше направена днес в Каспичан. Над 1 милион лева ще бъдат вложени в цялостния ремонт на пътните платна, каза на церемонията кметът на Каспичан Милена Недева. "Надяваме се, че до началото на зимата ще сме приключили", посочи тя. .

Чуйте целия репортаж на Миглена Стоянова.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Димитър Костов - директор на МБАЛ - Шумен

Няма да има кой да ни лекува

Шуменската болница е запълнила леглата за прием на пациенти с коронавирус в отделенията в Шумен и сектора в Нови пазар. Възможност за разкриване на легла има, но проблемът е, че не достигат лекари и медицински сестри, които да ги обслужват, алармира директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. Чуйте интервю с него на Сълза Стаменова. В..

публикувано на 19.10.20 в 13:59
Община Върбица

Безводна Върбица още чака

Водният режим продължава да тормози жителите на Върбица. Въпреки че общината е до седмия по големина язовир в страната, безводието мъчи хората години наред. А синоптиците прогнозират поредна суха зима. Община Върбица се намира в Герловската котловина. След направени проучвания на учени от Минно-геоложкия университет в София става ясно, че..

публикувано на 19.10.20 в 11:51

Предай нататък!

Преди 18 години на днешната дата в България официално започва да се отбелязва Денят на благотворителността. Тогава за първи път фондация ,,Щедро сърце‘‘ организира дарителска кампания за събиране на средства. Младежите в България до 25 години са най-ангажирани с благотворителни кампании. Това сочи докладът ,,Дарителство в България‘‘, изготвен от..

публикувано на 19.10.20 в 11:39

До Китай и обратно

Безплатни курсове за деца, начинаещи и напреднали предлага Шуменският университет “Епископ Константин Преславски”. Заради пандемията от COVID-19 тази година в десетия град на страната няма да пристигне преподавател от Китай. Виртуалните уроци ще се водят от младата шуменка Сияна Симеонова. Тя е създател на платформата за онлайн преподаване „..

публикувано на 19.10.20 в 11:30

Талантливите момчета на Шумен

Вече 16-годишни, двамата млади пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови от Шумен активно участват в конкурси и печелят най-престижните отличия. Много са и изявите им с различни филхармонични оркестри в страната. Те учат в момента от Шумен дистанционно в Музикалната академия в Берлин. Чуйте интервю на Жулиета Герова с младите таланти.

публикувано на 15.10.20 в 15:11

Забравени от ВиК

Три домакинства от шуменското село Драгоево останаха без вода. След смяна на водопровод от ВиК – Шумен пропуснали да изградят връзките и близо две седмици хората са без вода. Те се чудят как абонати с платени сметки могат да бъдат изключени от системата. Подали сигнал във водното дружество и вече се изграждат връзките с основния водопровод. Според..

публикувано на 14.10.20 в 11:28

Красиво утре по време на COVID-19

"Красиво утре по време на  COVID-19" е проектът, по който сдружението "Красиво утре" - Търговище ще помага на деца от уязвимите групи в община Антоново. Сдружението "Красиво утре" е създадено в началото на годината. Макар и само на месеци дейност, то вече е част от надеждата точно за едно по-красиво утре на много семейства от община Антоново. Така..

публикувано на 14.10.20 в 07:00