Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ВМРО срещу Ешреф

Ако от ръководството на ГЕРБ не вземат мерки за осъждането на изказването на Кемал Ешрефоглу във Фейсбук, ще се провокира намесата на компетентните органи. Това съобщиха от партията на ВМРО-БНД Шумен. Те заявиха, че ще поискат оставката на зам. областния управител Ширин Вели, държавния служител и съпруга на Кемал Ешрефоглу, ако от ГЕРБ не предприемат нужните действия.

Припомняме, че в статуса си в социалните мрежи Ешреф призова в шуменските училища да се изучава задължително турски език, защото половината град бил турски. От ГЕРБ напомниха, че според Закона за предучилищното и училищно образование, официалният език в системата е българският. В същото време от партията отказаха да вменяват политическа отговорност за споделянето на мнения в социалните мрежи.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови линейки

От миналата година досега в област Русе са получени 7 нови реанимобила по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 година. 3 от тях се използват от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе, 2  са за филиала в Бяла и по един за филиалите във Ветово и Сливо поле. През следващата година в областта се очакват още няколко линейки. Това стана..

публикувано на 03.12.20 в 18:23

Ваксини първо за медиците

"Планът реално е готов към момента, имаме готовност да посрещнем и още утре, ако дойдат ваксините“, каза на съвещание при  премиера проф. Красимир Гигов, председателят на Националния ваксинационен щаб. „Определени са и групите, с които ще започне ваксинацията – първи са лекарите, сестрите, санитарите, служители на МВР, които също са на..

публикувано на 03.12.20 в 13:40

Планово без ток на 3 декември

Неотложни ремонти ще са причина за спиране на тока днес, 3 декември, в населени места на Североизточна България. В Разградска област без ток от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде част от с. Липник, а от 09:00 ч. до 16:30 ч. – част от с. Голям извор. В Русенска област прекъсване на електрозахранването планират от 08:00 ч. до 17:00 ч. в района на..

публикувано на 03.12.20 в 05:35

Всеки понеделник - 2000 опаковки хепарин в аптеките

300 000 дози нискомолекулярен хепарин  бяха доставени у  нас. Те ще  бъдат разпределени в болничните аптеки в цялата страна. Това обяви на извънреден брифинг тази вечер здравният министър  Костадин Ангелов. Всеки понеделник в аптечната мрежа за граждани ще бъдат отпускани 2000 опаковки хепарин, който е необходим на някои бременни жени, съобщи още..

публикувано на 02.12.20 в 19:58

Дарения за болница

Дарителска кампания за подпомагане на болницата в Тутракан в борбата ѝ с COVID-19 е новата благотворителна кауза, организирана в крайдунавския град. Средствата са необходими за изграждане на кислородна инсталация и купуване на апаратура за COVID-отделението на болницата. Досега са събрани близо 10 000 лева. Паричните средства се набират по..

публикувано на 02.12.20 в 19:15
Министерски съвет

Готвят план за ваксиниране

До четвъртък ще бъде изготвен Национален план за ваксиниране. Документът ще бъде разгледан на следващото заседание на Министерския съвет. Това съобщи днес главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. "Този план дава основните насоки и точки - как да прекъснем епидемичния процес, да намалим заболеваемостта и смъртността, да осигурим..

публикувано на 02.12.20 в 10:50

Облачно и мъгливо

Най-студено тази сутрин е в Разград. Измераната температура е минус 3 градуса, в Търговище и Русе е минус 2, в Шумен минус 1 градус. Най-топло е в Силистра, където термометрите показват около 0 градуса. Видимостта в региона е намалена от 150 метра в Русенско до 300 в Разградска област. Днес времето ще е облачно, на места ще е мъгливо. Преди обяд ще..

публикувано на 02.12.20 в 07:25