Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО срещу Ешреф

Ако от ръководството на ГЕРБ не вземат мерки за осъждането на изказването на Кемал Ешрефоглу във Фейсбук, ще се провокира намесата на компетентните органи. Това съобщиха от партията на ВМРО-БНД Шумен. Те заявиха, че ще поискат оставката на зам. областния управител Ширин Вели, държавния служител и съпруга на Кемал Ешрефоглу, ако от ГЕРБ не предприемат нужните действия.

Припомняме, че в статуса си в социалните мрежи Ешреф призова в шуменските училища да се изучава задължително турски език, защото половината град бил турски. От ГЕРБ напомниха, че според Закона за предучилищното и училищно образование, официалният език в системата е българският. В същото време от партията отказаха да вменяват политическа отговорност за споделянето на мнения в социалните мрежи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планово без ток

Спирания на тока заради профилактика и ремонтни дейности: В област Разград : От 08:30 ч. до 16:30 ч. без електричество ще е част от село Йонково и ще обхване улиците "Мадара", "Антим 1", "Христо Смирненски", "Байкал", "Абритус", "Руен", "Прилеп", "Росица", "Героги Бенковски", "Плиска" и "Васил Тинчев". В област Русе :..

публикувано на 19.03.24 в 06:46

Облаци и дъжд

В 5:00 ч. тази сутрин температурите в Североизточна България бяха от 4° в Разград до 7° в Шумен и Силистра. Днес ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб дъжд. Сутринта в някои райони ще е мъгливо.  Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от север-североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури днес ще..

публикувано на 19.03.24 в 05:52

Преговорите продължават

Ще има ли България правителство още с първия мандат - отговорът на този въпрос все още не е ясен, след като след разговорите при държавния глава Мария Габриел обяви пред медиите, че им е нужно още време, за да финализират преговорите. "Имаме нужда от още 24 часа, за да финализираме споразумението. Важно е всичко да бъде изговорено, защото е..

публикувано на 18.03.24 в 12:58

Мария Габриел прие папката

Кандидатът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел прие папката с проучвателния мандат за съставяне на правителство, връчена ѝ от президента Румен Радев. "Поемам мандата от името на ГЕРБ-СДС с чувство за отговорност, защото България има нужда от стабилност, която се гради на ясни принципи и споделена отговорност", отбеляза тя пред държавния глава и го..

публикувано на 18.03.24 в 12:39

Президентът връчва първия мандат

На фона на почти провалени преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, днес по обед се завърта и парламентарната рулетка. В 12:00 часа президентът Румен Радев връчва първия проучвателен мандат за формиране на кабинет на ГЕРБ-СДС, след като миналата седмица проведе и политически консултации с 6-те формации в 49-тото..

публикувано на 18.03.24 в 08:16

Адреси без ток

Бюлетин за плановите прекъсвания на електрозахранването в региона на Североизточна България. Разград На 18.03.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Лозница, Обреден Дом, Църква, сградата на Гражданска Защита, Казан за ракия, Овчарник, Пивница и улиците: "В. Левски", "Камчия" 2, "Иван Хараланов",..

публикувано на 18.03.24 в 06:24

Времето в понеделник

Днес в ранните сутрешни часове по преминаващ фронт ще бъде облачно, но облачността бързо ще намалее и до обяд ще преобладава слънчево време. По-късно следобед отново ще се заоблачава. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури са високи, между 5 и 8 градуса. Максималните слабо ще се понижат спрямо вчерашните. Най-често ще бъдат между..

публикувано на 18.03.24 в 06:14