Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почетен знак за Красимир Косев

4
Снимка: ОДМВР - Шумен

Ръководителят на Доброволното формирование към Община Шумен Красимир Косев беше награден с почетен знак за заслуги и принос с голямо гражданско и обществено значение. Призът е за цялостната му дейност и активно участие в спасителни и аварийно-възстановителни работи при бедствия, пожари и други извънредни ситуации. Той е сред учредителите на асоциацията на доброволците в страната.

Красимир Косев работи като главен специалист „Превенция и дейности по защита на населението“ в Община Шумен. Той ръководи общинското доброволно формирование, което е сред първите, регистрирани в страната. Шуменските доброволци бяха и едни от първите, които се включиха във възстановяването на Хитрино след влаковата катастрофа на 10 декември 2016 година.

За да връчи лично наградата на Красимир Косев днес пристигна специално екип от София. Поради извънредната обстановка и мерките за безопасност обаче церемонията по награждаването се състоя в неформална обстановка в дома му. Отличието му бе връчено от председателя на Националната асоциация на доброволците в Република България д-р Ясен Цветков и от бившия ръководител на организацията Иван Видоловски.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лунен фестивал в Кочово

За шеста поредна година в шуменското село Кочово ще се проведе Moon Music Festival. Форумът дава сцена за изява както на утвърдени имена от музикалната сцена, така и на изпълнители   с потенциал. Целта му е да предложи на публиката качествена българска музика с акцент върху групи от региона.  Фестивалът започва в петъчната вечер на 2 август и ще..

публикувано на 02.08.24 в 08:51

Празник на творчеството

Празник на творчеството „Таланти в социалните услуги“ организира община Шумен. Събитието е днес от 10:00 часа в пространството на вилата на общината на Шуменското плато. Над 60 участници от социалните институции ще участват в програмата с музикално-танцови изпълнения, рецитации и забавни ролеви игри. Празникът ще бъде обагрен с дефилета, рисунки..

публикувано на 02.08.24 в 08:39

Задържан за домашно насилие

Млад мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от полицията в Шумен. Късно снощи – около 22:05 ч. на 31 юли – на тел 112 е получен сигнал, че в Смядово 32-годишен  мъж е пребил 36-годишна жена,  с която съжителства на семейни начала. На адреса е  изпратен екип от полицейски служители на Районното управление във Велики Преслав. Насилникът е..

публикувано на 01.08.24 в 11:26

ВиК Шумен приключва ремонтите

Работата по включванията на част от новия довеждащ водопровод на Шумен към ВиК мрежата продължава, но вече е към финалната си фаза. Това каза главният инженер Антон Стефанов от ВиК Шумен. Очаква се до 18:00 - 19:00 часа тази вечер да приключат дейностите както по присъединяването, така и по планираните аварийни ремонти. Ако не възникнат..

публикувано на 31.07.24 в 16:48
Приют за бездомни животни във Велики Преслав

Определиха терен за приют

Новият терен за изграждане на приюта за бездомни животни във Велики Преслав е вече избран. На общинска сесия беше гласувано местоположението му да е местността "Новините". Тя се намира между Велики Преслав и с. Мостич, на главния път за Търговище.  Преди седмица във Велики Преслав се проведе обществено обсъждане за съдбата на кучешкия приют. Бяха..

публикувано на 31.07.24 в 14:04

Обновяват Старчески дом

Проектът за основен ремонт, обновяване и реконструкция на Дома за стари хора в Нови пазар беше одобрен. Стойността му е близо 3 млн. лв, а парите са по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Предвижда се разширение на Дома, като се обособяват 9 единични и 28 двойни стаи за потребителите. Новите помещения ще бъдат обзаведени и оборудвани...

публикувано на 31.07.24 в 13:34

Пръскат срещу комари

Предстоят третирания против комари с препарати за растителна защита, съобщават от община Шумен. Собствениците на пчелни семейства в Шумен и в кварталите Макак, Дивдядово и Мътница трябва да вземат мерки за опазване на кошерите.  Пръсканията ще са на 5 срещу 6 и на 6 срещу 7 август от 22:00 до 6:00 часа. По преценка на собствениците мястото на..

публикувано на 31.07.24 в 13:06