Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад мъж загина на пътя

4
Снимка: ОДМВР - Шумен

27-годишен от Велики Преслав е загинал при пътнотранспортно произшествие в ранния следобед днес.

Водачът е шофирал по ул. "Александър Стамболийски" във Велики Преслав. Ударил се е в стълб на електропреносната мрежа, като преди това се е приплъзнал в бордюр. Загубил управление над мотоциклет "Сузуки GSXR" и е паднал върху пътното платно.

Откаран е с екип на спешна помощ в МБАЛ - Шумен в много тежко състояние. Малко по-късно е починал. Водачът е придобил правоспосност за категория"А" през август.

На място е директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Ялчън Расим извършва се оглед.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Внимание, извънгабаритен товар

Извънгабаритен товар ще мине през територията на област Шумен днес, информират от Областната дирекция на МВР. Минути след 10 ч. тежкотоварният автомобил ще бъде спосрещнат от екип на пътна полиция от област Разград и ще бъде съпроводен до област Бургас. Движението ще бъде затруднено поради ширината на превозвания товар – 6,80 м. Автомобилите ще бъдат..

публикувано на 18.04.24 в 09:27

Променят местата на три секции

131 секции са образувани в община Шумен със заповед на кмета Христо Христов във връзка с изборите за Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни. Спрямо предишните избори се променят местата на три от секциите, съобщават от администрацията. За осигуряване на оптимални условия за гласуване и недопускане на струпване на избиратели се..

публикувано на 18.04.24 в 09:14

Собственици на заведения с искания

Собственици на питейни заведения в Шумен се срещнаха днес с кмета Христо Христов. Те споделиха притесненията си, че през последните няколко години бизнесът им среща затруднения. Причините са демографската криза, намаляването на населението, „изместването“ на центъра от главната улица към други точки на града, вендинг автоматите с лесен достъп до..

публикувано на 17.04.24 в 16:13

Затягат мерките в птицефермите

Превантивни мерки срещу разпространението на инфлуенца по птиците приеха днес членовете на Областната епизоотична комисия в Шумен. Те са разпоредени със заповед на изпълнителния директор на Агенцията по храните заради констатираните десетки огнища в страната от началото на годината.  До 26 април по места трябва да проведат разяснителни кампании,..

публикувано на 17.04.24 в 15:20

Пазят реда във Венец

Работна среща за мерките, които да намалят риска от престъпления, се проведе между ръководството на областната дирекция на полицията в Шумен, кмета на община Венец Нехрибан Ахмедова, заместниците ѝ и секретаря на общината.  Целта на срещата беше запознаване с проблемите на местно ниво и обсъждане на мерките за разрешването им. Представени бяха..

публикувано на 17.04.24 в 14:09

Шуменски ученици с награди

Множество награди спечелиха от национално състезание ученици от шуменската Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“. Това съобщи за Радио Шумен Десислава Божинова, учител професионална подготовка по фризьорство в гимназията. За участие в Националното състезание за най-добър млад фризьор и..

публикувано на 17.04.24 в 13:40

8,6 милиона от данъци

Общо 318 548 лева са спестили до 15 април гражданите, които са платили местните си данъци за 2024 година, съобщават от община Шумен.  До края на април всеки, който внесе пълния размер на данък върху превозните средства, върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци, ползва 5% отстъпка.  От началото на годината до 15 април в бюджета на..

публикувано на 17.04.24 в 12:20