Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грации в "Арена Шумен"

Снимка: Радио Шумен

За втора поредна година Шумен ще бъде домакин на Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“, което ще се проведе тази събота в зала „Арена Шумен“. То е последното състезание за годината на Федерацията по художествена гимнастика предвид пандемичната ситуация.

"Тъй като има голямо струпване на малки деца, решихме да не се провежда на едно място, а на три отделни места", каза Мариола Спасова – треньор в Спортен клуб ,,Ритмик‘‘. "На 9 октомври ,,Гимнастрада‘‘ се проведе в София и Велико Търново, а сега предстои и в Шумен. Ще участват отбори от 12 града с 29 отбора. Те ще играят на групи през около 30 минути", допълни тя.

Състезанието ще започне в 11 ч. и ще приключи между 15:30 и 16 ч. Класирането ще бъде качено на сайта на Федерацията и ще се изпрати на всеки клуб.

От вчера област Шумен е в червената зона с повишена заболеваемост. С цел запазване здравето на хората Радио Шумен няма да отрази Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“, както и други подобни масови събития, които предполагат струпване на хора.

"Министерството на здравеопазването е дала препоръка за събиране на Областните кризисни щабове. А от Федерацията по художествена гимнастика са заявили, че залата ще бъде с 50% заетост и ще има по двама родители на дете", заяви за Радио Шумен Мариола Спасова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов треньор на "Дунав"

Иван Танчовски ще бъде временно старши треньор на Дунав (Русе), съобщи за БТА председателят на Управителния съвет на футболния клуб Диян Димов.  Мартин Ковачев напусна поста, след като отборът не успя да стигне до успеха в три последователни срещи от Втора лига. След победите с 5:2 в Плевен срещу местния Спартак и с 2:0 срещу Несебър в Русе,..

публикувано на 23.08.24 в 10:11

„Лудогорец” разгроми „Петрокуб“

„Лудогорец” победи молдовския „Петрокуб“ с 4:0 в първа среща от плейофите за основната фаза на Лига Европа. Мачът се игра на стадиона в Разград. Първият гол вкара с глава в двайсетитретата минута Квадво Дуа. За 2:0 отбеляза в петдесети деветата с техничен удар с левия крак Руан Круз. Последваха два гола на Диниш Алмейда в добавеното време...

публикувано на 23.08.24 в 08:33
Захари Сираков (вдясно)

„Лудогорец“ иска победа срещу „Петрокуб“

„Лудогорец“ е готов да посрещне молдовския „Петрокуб“ в среща от турнира Лига Европа. Това обяви новият треньор на орлите Захари Сираков, който ще ръководи 13-кратния шампион на България поне до края на месеца. „ Гледахме няколко мача на „Петрокуб“. Отбор, който обича да играе футбол, който обича да контролира топката. Играе с петима защитници,..

публикувано на 21.08.24 в 14:26

Шуменски шахматист десети на Европейското първенство по блиц

Християн Илиев от Спортния клуб по шахмат „Шумен“ е на десето място в Европейското първенство по блиц шах. То се проведе в Прага на 19 и 20 август. Състезателите играха двукръгов турнир по швейцарската система в 9 кръга - за два дни всеки от състезателите трябваше да изиграе 18 партии. Християн започна играта си с трийсет и първи стартов..

публикувано на 21.08.24 в 11:23
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев напусна Лудогорец

Георги Дерменджиев вече не е треньор на Лудогорец, съобщава Мач Телеграф. Раздялата с опитния специалист се е случила след тежката загуба от Карабах с 2:7. Вчерашната тренировка на "орлите" е била водена от Захари Сираков.  В заниманието се е включил националът Георги Русев. Сираков, който е начело на втория тим на Лудогорец, ще води българския..

публикувано на 15.08.24 в 12:09
Лудогорец

Лудгорец с ново попълнение

Лудогорец привлече национал от Швейцария. Тринадесеткратните шампиони привлякоха под наем българския национал Георги Русев. Крилото идва от швейцарския Сион, с който през пролетта постигна промоция в елитната Супер Лига. В договора между страните има и опция за закупуването на Русев след изтичане на наема.  Националът, който в България игра за..

публикувано на 15.08.24 в 09:43

Първи трансфер за новия сезон

Първо ново попълнение за баскетболния „Шумен“. Клубът си осигури услугите на Отис Айекеполор, който през сезон 2021/2022 година играеше за друг български отбор – „Черноморец“ (Бургас).  28-годишният баскетболист от нигерийски произход е роден в Канада. Състезавал се е за отбори от родината си и от Франция, Португалия, Саудитска Арабия, Ливан,..

публикувано на 14.08.24 в 09:24