Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капачки за бъдеще

2
Снимка: Радио Шумен

Кампанията „Капачки за бъдеще“ отваря 16 пункта за предаване на събраната от граждани и организации пластмаса в събота.

В Шумен капачки ще се приемат от 10:00 до 14:00 ч. на адрес ул. „Васил Левски“ 6.

С час по-малко ще работи пунктът в Русе пред паркинга на хотел „Дунав“.

За три години кампанията събра средства за 22 кувьоза. Закупена е и друга техника за десетки детски и родилни отделения. Кампанията набира доброволци, които да помагат в сортирането и превозването на събраните капачки. Подробности във фейсбук страницата на „Капачки за бъдеще“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Плиска жените и мъжете по равно

46 от всички 257 града в страната са увеличили населението си миналата година, пет от тях са областни центрове.  Това показват на данните на текущата демографска статистика на Националния статистически институт (НСИ) към 31 декември 2023 г., сравнени с данни от 2022-а година. Областните центрове, които увеличават жителите си, са Варна, Велико Търново,..

публикувано на 09.05.24 в 10:21

Празник в село Имренчево

Втори рожден ден ще отпразнува днес Центърът за хора с умствена изостаналост в преславското село Имренчево.  Той е направен в преустроена сграда на бивше училище, с модерно оборудвани сега десетина апартамента, санитарни възли, трапезария и офиси за работа.  За да заработи социалната институция в нея бяха вложени над 580 хил. лв. европейски и..

публикувано на 09.05.24 в 09:51

Майстори на велосипеда

Петото поред състезание по "Майсторско управление на велосипед" се проведе в Професионалната гимназията по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ в Шумен. В спортната проява участваха четирсет ученици от пет шуменски училища.  За колоездачите бяха осигурени предметни награди, а повече от половината от тях спечелиха..

публикувано на 09.05.24 в 08:46

По пътя на вярата и буквите

В деня за почит на светите братя Кирил и Методий - 11 май, ще се проведе първото събитие „По пътя на вярата и буквите“, с което се поставя началото на споразумението за сътрудничество в сферите на туризма и културата между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна.  Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев и..

публикувано на 08.05.24 в 15:11
Снимката е илюстративна

Невръстните най- често посягат към кражби

Кражба е най- разпространеното престъпление, извършвано от малолетни и непълнолетни в област Шумен за 2023 година.  Следват унищожаване и повреждане на имущество, телесна повреда, грабеж, хулиганство и престъпления, свързани с наркотици.  Това съобщават от отдел "Статистически изследвания" - Шумен.  На отчет в детските педагогически стаи са водени 236..

публикувано на 08.05.24 в 14:18
НУ

Част от Шумен без вода

До 16:00 часа днес част от Шумен е без вода. Причината е планиран ремонт за монтаж на спирателен кран на ул. „Кишинев“. Това се съобщава от ВиК- Шумен.  Оттам уточняват, че водоподаването ще бъде спряно във високата и най-висока зона, района около болницата и кв. „Гривица“.

публикувано на 08.05.24 в 12:28

Промяна в движението

Заради събитията за Деня на Европа – 9 май, Деня на Шумен – 11 май и Майските празници на културата се спира движението на превозни средства около сградата на Общината, съобщиха от пресцентъра й. До 12:00 часа на 13 май е затворен бул. „Славянски“ от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“ в Шумен. На 9 май между..

публикувано на 08.05.24 в 11:53