Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И в Дулово крути мерки

Община Дулово
Снимка: Радио Шумен

Заради усложнената обстановка се преустановява организирането на открити общински пазари в община Дулово.

Със заповед на кмета д-р Юксел Ахмед се преустановяват и посещенията на пенсионерските клубове. Въвежда се строг пропускателен режим в сградата на общинската администрация.

В Многопрофилната болница в Дулово се открива COVID-сектор на четвъртия етаж. В него ще има 5 легла, вече са сформирани медицински екипи, за които са осигурени защитни облекла, ръкавици, маски, шлемове и лекарства.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бюст на американски президент на село

Бюст-паметник на американския президент Томас Удроу Уилсън е издигнал в силистренското село Добротица бизнесменът Тодор Опрев, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Автор на бюста е Петър Петров от Велико Търново, а постаментът е дело на силистренеца Валери Марков. Заслугата на Уилсън е, че на мирните преговори през 1919 година..

публикувано на 24.11.20 в 10:23
МБАЛ Силистра

Болница зове за помощ

Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра търси да назначи мъже в добра физическа и здравословна форма за работа като общи работници, които да пренасят пациенти с COVID-19  между отделенията в лечебното заведение, съобщиха от лечебното заведение.  Всеки желаещ ще бъде назначен на трудов договор и обезопасен с нужните лични..

публикувано на 23.11.20 в 14:44

Затвориха детските градини в Дулово

Със заповед на кмета на Дулово д-р Юксел Ахмед от днес няма да работят всички детски градини в общината. Причината е намаляване броя на децата, които ги посещават. Детските заведения ще останат затворени до 30 ноември 2020 г. включително, като дотогава трябва да се направи пълна дезинфекция на всички помещения, стерилизация на кухненската посуда и..

публикувано на 23.11.20 в 13:43

Засилени мерки в Силистра

Локални мерки ще се прилагат от днес в Силистренска област. Те ще са съобразени с обстановката   в конкретното учебно заведение и с действащите заповеди на министрите на здравеопазването и на образованието, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра.  Към момента 10 училища от областта с общо 2430 ученици провеждат обучение в..

публикувано на 23.11.20 в 10:12

Локални мерки в училищата

Локални мерки ще се прилагат от утре (23.11.) в образователната система на Силистренска област. Мерките ще са съобразени с обстановката  в конкретното учебно заведение и с действащите заповеди на министърите на здравеопазването и на образованието, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра.  Към момента 10 училища от..

публикувано на 22.11.20 в 14:28

Нов трактор за гимназията

Нов трактор получи днес Професионалната гимназия по селско стопанство в Ситово. Той е закупен по проект „Да се учим с най-нова техника" по конкурсна процедура към Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”. Селскостопанската машина е оборудвана с навигационна система и ще послужи за обучение на ученици от всички..

публикувано на 20.11.20 в 15:05
ГКПП Силистра

Вдигнаха блокадата на ГКПП Силистра

Кметска заповед промени сценария за провеждането на 30-часова блокада на Граничния контролно-пропускателен пункт в Силистра. Лично кметът д-р Юлиян Найденов се появи на мястото на протеста, но отказа да направи изявление пред медиите. Според заповедта е разрешено провеждането на протест четири часа днес и четири часа утре. Основните мотиви в..

публикувано на 20.11.20 в 14:58