Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи на мълчалив протест в Шумен

7
Снимка: Радио Шумен

На символичен протест пред Районното управление в Шумен се събраха служители в системата на МВР от областта с искане за увеличение на възнагражденията им. Те се обявиха срещу неглижирането от страна на държавата на техния труд на първа линия по време на пандемията.

Стефан Гочев, който е разследващ полицай в Областната дирекция на МВР и председател на местния полицейски синдикат каза, че към момента въпреки вече проведените протести в някои от областните центрове в страната, няма диалог с Министерството на вътрешните работи. Полицаите чакат ,,наченки за желание за някакъв разговор‘‘. Около 800 лева е началната заплата на полицаите в Шумен.

34 са административните структури, получаващи подкрепа от МВР към момента. Стефан Гочев посочи, че не може да коментира защо на тези структури са повишени заплатите, а па полицаите - не. Още повече, че има хора в Районното управление с положителен тест за коронавирус – един в районното и двама в дирекцията.

На протеста бяха и представители на администрацията. Те подкрепиха исканията на колегите си. 

Преди протеста в Шумен същите искания имаха и протестиращите служители на МВР в Русе, където се присъединиха и недоволни от съседни области. Протест на МВР за по-високи заплати имаше и в други области в страната като Кърджали и Варна. Предстои такъв и в Бургас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Опашка пред кмета

С настояване за асфалтиране на улици, възстановяване на детска площадка, отстраняване на дефекти по саниран блок, благоустрояване и рехабилитация се обърнаха шуменци към кмета проф. Христо Христов.  Неждат Хамил постави въпроса за асфалтиране на ул. „Рила“. „Пресечката на ул. „Чумерна“ е в окаяно състояние, таксита и линейки трудно стигат до..

публикувано на 29.07.24 в 16:09

"Възраждане" за новите такси

Докладните, които искат да осъществят одит и да поставят таван на заплатите на управителите на общинските лечебни заведения в Шумен, са пиар действия. Това обяви по време на брифинг Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет. Той определи двете искания на независимия съветник Павел Павлов и на групата на ГЕРБ като..

публикувано на 29.07.24 в 15:26

Дрогирана зад волана

65-годишна дрогирана жена засече шуменската полиция, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 28 юли около 11:00 часа в село Памукчии е станал пътен инцидент. По време на работа е извършена проверка с техническо средство на водачката, която управлявала лек автомобил „Шевролет“. Установена е положителна на канабис проба.  Жената е задържана за..

публикувано на 29.07.24 в 14:42

Нови съдии в Нови пазар

Трима нови съдии запълниха щата на Районния съд в Нови пазар. През месец май в длъжност встъпи съдия Жулиета Стоянова от Шумен. Работила е в Районните съдилища в Хасково и Балчик. Останалите двама съдии, спечелили конкурса за длъжността, са Десислава Маринова и Владимир Карагьозов. Съдия Десислава Маринова също е от Шумен и до момента е била..

публикувано на 29.07.24 в 14:35

Пияни-заляни на пътя

Двама водачи са били засечени в събота и неделя да шофират с над 3 промила, съобщават от шуменската полиция. Първият случай е на 27 юли. Около 21:50 часа във Велики Преслав на кръстовище на ул. „Кирил и Методий“ и ул. „Цанко Церковски“  е извършена проверка на 40-годишен мъж от града, който управлявал лек автомобил „БМВ“. С техническо средство е..

публикувано на 29.07.24 в 12:38

Пиян без книжка обърна мотор

Мъртво пиян младеж обърнал мотор и си счупил крака на пътя посред нощ. Това съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал на 27 юли около 02:00 часа в село Бяла река. 18-годишен младеж управлявал мотоциклет „Сузуки“,който се е ударил в бордюр.  Водачът и 17-годишният пътник са откарани в болницата в Шумен. При прегледите е станало ясно, че..

публикувано на 29.07.24 в 12:28

Мъж налита да бие полицаи

35-годишен мъж е задържан в ареста за агресивно поведение и обиди към полицейски служители, съобщават от шуменската полиция. На 26 юли около 23:50 часа в Шумен на ул. „Седма“ двама мъже на 35 и 31 години грубо нарушили обществения ред. По-възрастният без причина отправил обиди и хванал за ризата полицейски служител. По-младият заплашил и обиждал друг..

публикувано на 29.07.24 в 12:15