Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Силистра срещу камионите

Снимка: БГНЕС

За пореден път силистренци излязоха на протест, за да заявят нежеланието си тежкотоварни камиони да преминават през града и да се трупат на опашки в изчакване да минат през граничния контролнопропускателен пункт Силистра - Кълъраш.

Протестът днес бе малоброен. Вероятната причина за това е новината от вчерашния ден, че румънски речен превозвач  има желание да бъде възобновен маршрутът през фериботния терминал, намиращ се извън Силистра, което на практика ще изведе трафика от камиони извън града. Въпреки това настроенията на онези, които излязоха на улицата бяха смесени.

Всички очакват решението на българо-румънската смесена експертна комисия, за да стане ясно ще заработи ли фериботният терминал извън Силистра. Заветната дата е 29 октомври, а задължителното условие - да има кандидат за превозвач и от българска страна, за си отдъхнат силистренци.ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов директор на МБАЛ - Силистра

От днес Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра е с нов директор. Това е кардиологът д-р Васил Славов. Той е бил избран на проведеното днес извънредно общо събрание на акционерите. Досегашният изпълнителен директор д-р Даниела Костадинова беше на този пост от 2007 година. Официално новият директор ще встъпи в длъжност след..

публикувано на 24.11.20 в 15:20

Вдигат такса смет в Силистра

По-висока такса смет за 2021 година предлагат от Община Силистра. Това стана ясно по време на обществено обсъждане в крайдунавския град. Предложението на администрацията е ставката за жилищните имоти в Силистра да се увеличи от 1,5 промила на 2,5 промила, а в селата от общината – от 1,5 на 3,5 промила. Налогът не е променян от 2005 година и..

публикувано на 24.11.20 в 13:50
МБАЛ Силистра

Търсят дарители на плазма

Отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра започва набирането на кръводарители за реконвалесцентна плазма от преболедували COVID-19 или с положителен PCR тест след 40 дни от изследването му. Това съобщиха от лечебното заведение. Кръводаряването започва от 30 ноември всеки понеделник и..

публикувано на 24.11.20 в 11:24

Силистра върви към пика

1296 души с COVID-19 са регистрирани към 22 ноември 2020 г. в Силистренско, съобщават от областната администрация. Починалите са 62. За последните 2 седмици 14-дневната заболеваемост достигна 676 на 100 000 население, срещу 418 за предходната. Само за последните 7 дни са регистрирани 444 нови случая, което е 34% от общия брой. 130 души са..

публикувано на 24.11.20 в 10:55

Бюст на американски президент на село

Бюст-паметник на американския президент Томас Удроу Уилсън е издигнал в силистренското село Добротица бизнесменът Тодор Опрев, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Автор на бюста е Петър Петров от Велико Търново, а постаментът е дело на силистренеца Валери Марков. Заслугата на Уилсън е, че на мирните преговори през 1919 година..

публикувано на 24.11.20 в 10:23
МБАЛ Силистра

Болница зове за помощ

Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра търси да назначи мъже в добра физическа и здравословна форма за работа като общи работници, които да пренасят пациенти с COVID-19  между отделенията в лечебното заведение, съобщиха от лечебното заведение.  Всеки желаещ ще бъде назначен на трудов договор и обезопасен с нужните лични..

публикувано на 23.11.20 в 14:44

Затвориха детските градини в Дулово

Със заповед на кмета на Дулово д-р Юксел Ахмед от днес няма да работят всички детски градини в общината. Причината е намаляване броя на децата, които ги посещават. Детските заведения ще останат затворени до 30 ноември 2020 г. включително, като дотогава трябва да се направи пълна дезинфекция на всички помещения, стерилизация на кухненската посуда и..

публикувано на 23.11.20 в 13:43