Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Искат смяна на директора на ТВ Шумен

Искане за освобождаването на директора на Общинския медиен център в Шумен ще внесе общинският съветник от БСП Венцислав Венков. Предложението за отстраняването на Георги Софронов вероятно ще се разглежда на следващата сесия. Венков настоява и за провеждането на нов конкурс.

Припомняме, че още през юли Венцислав Венков се изказа критично за работата на общинската медия и нейното управление. "В момента качеството на телевизионния продукт, който излъчва Телевизия Шумен, е изключително ниско. То не кореспондира с парите, които данъкоплатците отделят за тази телевизия, която трябва да бъде плуралистична и безпристрастна, да дава равнопоставеност на всички с различни мнения. Паднаха всякакви авторски предавания. Има едни новини, наредени по един много странен и необясним за мене начин от директора, който за мое учудване от 4 месеца не ходи на работа и си стои във Варна. Това да ръководиш една медия - оперативна, електронна, от вкъщи от 100 километра, е някакъв много иновативен подход", посочи Венков тогава.

Директорът на Телевизия Шумен Георги Софронов заяви, че телевизията не е спряла работа по време на пандемията от  коронавирус, че тя си партнира с важни институции, медии и рекламодатели.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Шумен

Кой да търси обществения посредник?

Нов Правилник за работата на обществения посредник в община Шумен беше приет на сесията днес. Той беше изготвен от специално назначена комисия. Според окончателните текстове, изборът на обществен посредник отново ще става с квалифицирано мнозинство от 2/3 от общия брой на общинските съветници, а ако след повторно гласуване не се стигне до избор,..

публикувано на 30.11.20 в 10:41

Онлайн сесиите вече възможни

Промени в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет в Шумен, регламентиращи провеждането на дистанционни заседания, приеха днес съветниците. Така от следващия месец постоянните комисии и сесиите на местния парламент ще могат да се провеждат онлайн. В Правилника залегнаха и текстове, които установяват режима, по който граждани и..

публикувано на 30.11.20 в 10:14

Нова група "За Шумен"

Нова група се създава в Общинския съвет в Шумен. Това оповести днес в началото на редовната сесия на местния парламент председателят му Красимир Минчев. Искането е постъпило в Общинския съвет. Новата група ще се казва „За Шумен“. В нея ще влязат Добромир Драев, Ася Аспарухова и д-р Ивайло Петров. Те бяха избрани от местната коалиция ДБГ...

публикувано на 30.11.20 в 09:27
Община Шумен

Решават за кметската заплата

Допълнения в Правилника за дейността на Общинския съвет, които регламентират начина на провеждане на дистанционни заседания, ще гласуват днес шуменските съветници. Ако текстовете бъдат приети, следващите сесии ще се провеждат онлайн заради усложнената епидемична обстановка. Съветниците ще разгледат и предложение за увеличение на заплатата на кмета..

публикувано на 30.11.20 в 09:00

Даряваме кръв за плазма и в Шумен

Кръв за извличане на хиперимунна плазма ще може да се дарява от утре в Шумен, информират от Центъра по трансфузионна хематология в града. За целта желаещите трябва да представят положителен PCR тест от преди поне 40 дни. Даряването на кръвна плазма не се заплаща, уточняват от Центъра. Заради новата услуга, от днес Кръводарителният център в..

публикувано на 30.11.20 в 08:42

Зимата вече е тук

Жълт код за снеговалежи и силен вятър е в сила днес за цялата страна, информират от Националния институт по метеорология и хидрология. Към 5 ч. тази сутрин в района на Силистра има около 2 см снежна покривка, а слаб сняг вали още на места в Разградска и Русенска област. В трите области температурата е 0 градуса, а в Шумен са отчетени 2 градуса...

публикувано на 30.11.20 в 06:14

29 новозаразени в Североизтока

Шуменска област е с най-много нови случаи на COVID-19 в Североизточна България, показва справка в Единния информационен портал за изминалото денонощие. В региона положителните PCR тестове са 17. В Търговищка област има 6 нови случая, в Разградска – 5, а в Русенска – 1. Няма новодиагностицирани с вируса в Силистренска област. В страната на 29..

публикувано на 30.11.20 в 06:00