Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

50 хиляди за болницата

Снимка: Радио Шумен

Община Шумен ще преведе като субсидия 50 000 лева на МБАЛ Шумен. Това решение Общинският съвет взе с 32 гласа „за“ и 1 „въздържал се“. Сумата, която администрацията предлагаше да бъде предоставена на областната болница бе 30 000 лева, което се равнява на средствата, които лечебното заведение дължи към местната хазна за данък върху даренията, получени за справяне с COVID кризата. 

В сесийна зала обаче общинският съветник Даниела Русева предложи сумата да бъде завишена на 50 000 лв. и нейното предложение беше подкрепено. „Тези 20 000 допълнително са помощта, която ние като община реално показваме на болницата. Хубавото е, че тези средства се предоставят като субсидия, тоест директорът на болницата може да прецени за какво да бъдат използвани те.“, каза още Даниела Русева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обстановката се успокоява

Нормализира се зимната обстановка на територията на Русенска област след падналия първи сняг в региона. Това съобщиха от областната администрация. Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма проблем с придвижването както на леки и лекотоварни автомобили, така и на тежкотоварни над 12 тона. През целия ден над 40 снегопочистващи машини са били на..

публикувано на 30.11.20 в 20:49

Вторият срок стартира по различно време

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев, публикувана днес.  Според документа вторият срок за учениците от 7 до 12 клас ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас - в зависимост от решението на съответното училище.  За приключване на..

публикувано на 30.11.20 в 17:06

Пътищата са проходими при зимни условия

Закъсали камиони пречат на движението в Разградска област. Тежкотоварен автомобил е аварирал на пътя Кубрат – Разград, след изхода от Кубрат – на така наречената „Малка шипка“. Камион пречи на движението и по пътя Разград – Ясеновец – преди жп прелеза. Два ТИР-а са аварирали преди Пчелина по пътя Разград – Попово. На пътя Разград – Исперих, до разклона..

публикувано на 30.11.20 в 16:58

Пътищата в Североизтока проходими

Пътят Разград – Попово при разклона за село Балкански е временно затворен за движение заради аварирал автобус, съобщават от Областната дирекция на МВР. Возилото пътувало по линията Разград – София. На заледен участък в района на бившия военен лагер автобусът поднесъл и паднал в канавката. Няма пострадали пътници. Обходният маршрут за леките автомобили..

публикувано на 30.11.20 в 09:54

Помощ за учещи - без документ от учебното заведение

Поради постъпили запитвания за помощта за родители с деца до 14 години, които учат дистанционно, Агенцията за социално подпомагане е решила за семействата, които не са получили уведомление от детската градина или училището, да се прави служебна проверка в съответната община дали детето е записано в тези институции. Така няма да се ограничава достъпът..

публикувано на 29.11.20 в 16:18
Зима

Седмична прогноза

В понеделник ще бъде облачно. Валежите ще са от дъжд и сняг. Вятърът ще се ориентира от север – северозапад. Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса. През периода вторник – четвъртък ще има променлива, временно значителна облачност. Слаби превалявания от дъжд и сняг ще има главно по крайбрежието. Вятърът постепенно ще отслабва...

публикувано на 29.11.20 в 15:09

Водата поевтинява

Водата в Шумен ще поевтинее с над 3% от 1-ви януари. Това решение е взела Комисията за енергийно и водно регулиране. Причината е, че  ВиК - Шумен не е изпълнило изискванията за качество на предлаганата услуга и Комисията ще наложи санкция с понижение на тарифите. Водата ще поевтинее в още 16 области на страната. От 1 януари с над 6% повече..

публикувано на 29.11.20 в 14:31