Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шумен още върви към пика

Снимка: Радио Шумен

Все повече млади хора и такива в активната възраст до 60 години са сред заразените от коронавирус в Шуменско, съобщават от РЗИ.

Най-младите с положителни проби от последното денонощие са мъже на 20 години от Каспичан и от с. Миланово  и на 21 години от Шумен. Най-възрастният е 80-годишен мъж от село Борци, община Венец.

Към 10 ч. тази сутрин в МБАЛ - Шумен има 257 пациенти, от тях 203 имат положителен тест, други 54 чакат за резултат. 

Седем пациенти има в ОАРИЛ в момента. И седемте са интубирани.

Вчера в болницата са приети 27 нови, изписани са 21. Починали са двама.

За настаняване в съседни области вчера са пратени 5 пациенти - трима във Варна и двама в Разград.

Заболелите в Спешно отделение продължават да се увеличават. Леглата в болницата са изчерпани. Постъпващите са тежки случаи и в болницата непрекъснато се зарежда с кислород, съобщи д-р Йорданка Маринова.

Медиците призовават гражданите да спазват противоепидемичните мерки, защото според прогнозите все още вървим към пика на заразата.

В момента РЗИ - Шумен разполага с достатъчно бройки бързи антигенни тестове, които се правят по епидемични показания, съобщи д-р Пепа Калоянова.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Шуменски университет

Приемен изпит онлайн

Предварителен кандидатстудентски изпит в Шуменския университет ще има на 15 май, събота. За първи път в кандидатстудентска кампания за настоящата година има възможност за провеждане на онлайн изпит от разстояние. За участие в този изпит трябва да бъде изпратен имейл на адрес  online@shu.bg  с текст: онлайн изпит, като заявките се подават най-късно..

публикувано на 12.05.21 в 16:23

Извънгабаритен товар към Разград

Извънгабаритен превоз ще премине утре - 13 май, през територията на Областната дирекция на МВР- Шумен, очаква се движението от и към Бургас да бъде затруднено. Три тежкотоварни автомобила с обща дължина 60 метра ще преминат през Шуменско в обедните часове утре. Те ще се движат по Ришки проход, ще преминат през село Веселиново,..

публикувано на 12.05.21 в 15:12
Лудогорието

Конкурс за биоразнообразието

Традиционният конкурс „Мисли зелено – пази природата“, посветен на Деня на биологичното разнообразие – 22 май, бе обявен днес от шуменската екоинспекция и Басейнова дирекция „Черноморски район”. Идеята на състезанието е да провокира учениците от Варна, Шумен, Добрич и Търговище да представят знанията си за биоразнообразието, защитените растителни и..

публикувано на 12.05.21 в 14:57

Подаръци за мюсюлмани и християни

Празнични пакети по повод Рамазан Байрам раздаде кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб на всички мюсюлмани и християни от общината. Всяко семейство от селата Никола Козлево, Цани Гинчево, Вълнари, Хърсово, Ружица, Крива река, Църквица, Пет могили, Векилски, Каравелово и Красен дол получи подаръци с пожелание за здраве, щастие и благоденствие...

публикувано на 12.05.21 в 14:15

Присъдите за Хитрино потвърдени

Апелативният съд във Варна потвърди присъдата на Шуменския окръжен съд по делото за влаковата катастрофа на гара Хитрино през декември 2016 година. На 22 янурари 2020 г. първата инстанция присъди на машиниста Димитър Михнев 15 години лишаване от свобода и 17 години лишаване от право да упражнява професията си. Помощникът му Радослав Петков е лишен от..

публикувано на 12.05.21 в 13:35

Трудните деца на фокус

180 малолетни и непълнолетни са на отчет в Детска педагогическа стая през 2020 г. в Шуменска област за противообществени прояви и престъпления. Това съобщиха от отдел "Статистически изследвания“- Шумен. Те са със 7 повече в сравнение с 2019 г. 134 са момчета, а 46 момичета. Поради поправяне на поведението, навършване на 18-годишна възраст или на..

публикувано на 12.05.21 в 12:50

За безопасни балове

Полицейски служители ще се погрижат за опазване на обществения ред в районите на училищата по време на изпращане на абитуриентите на 14 май. От всички учебни заведения е получен часови  график за изпращането им и е  създадена е организация за охрана и осигуряване на безопасността на движението. В района на учебните заведения ще се следи за..

публикувано на 12.05.21 в 10:40