Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нов трактор за гимназията

Снимка: Калина Грънчарова

Нов трактор получи днес Професионалната гимназия по селско стопанство в Ситово. Той е закупен по проект „Да се учим с най-нова техника" по конкурсна процедура към Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”.

Селскостопанската машина е оборудвана с навигационна система и ще послужи за обучение на ученици от всички специалности в гимназията.

„Това е първата ни такава придобивка от откриването на гимназията” - сподели зооинж. Рашид Абтула, който е координатор на проекта.

Проект „Да се учим с най-нова техника" ще приключи в края на май 2021 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Усложнена обстановка в Силистренско

25 см е снежната покривка  в Силистренска област. На отбивките по основните пътища има спрели камиони, тъй като или нямат вериги, или просто имат съмнения, че ще закъсат. 36 машини на Областното пътно управление са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа тази нощ. Само един сигнал е бил получен за закъсали два автомобила в района на..

публикувано на 27.01.21 в 08:59

Тийнейджър в гонка с полицията

19-годишен без книжка, опитал да избегне полицейска проверка, е установен от служители на Районното управление в Силистра. Вчера по ул. „Илинден“ в село Калипетрово младежът не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си „Ауди“, а продължил да шофира, после изоставил колата и избягал. След като за кратко време бил установен, се..

публикувано на 26.01.21 в 10:30

Ранен при трудова злополука

69-годишен мъж е пострадал при трудова злополука, станала вчера в зърнобаза в село Ситово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Мъжът паднал от стълба, опряна на товарен автомобил, и изгубил съзнание. Настанен е в МБАЛ - Силистра. За случая е уведомена е Инспекцията по труда. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 26.01.21 в 09:55

ДПС стяга редиците

Движението за права и свободи е готово за предстоящите парламентарни избори и се придържа към програмата си за ускорено и догонващо развитие с ясна визия за развитието на страната. Това съобщиха от областната организация на партията в Силистра. Анализ на реалната политическа обстановка в региона е направен на работна среща с участието на..

публикувано на 25.01.21 в 14:22

Иззеха нелегални цигари

Голямо количество незаконни цигари са иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Тя е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Силистра с участието и на служители на..

публикувано на 25.01.21 в 12:11

Разкриха измама с дърва

Горски служители от Регионална дирекция по горите - Русе спряха дейността на обект за съхранение и преработка на дървесина в Тутракан.  Мярката е предприета след направена проверка по сигнал, при която горските служители установили несъответствия във въведените данни в регистрите.  При преглед на превозните билети..

публикувано на 22.01.21 в 14:11

Асистентска подкрепа и в Силистра

Нова социална услуга "Асистентска подкрепа" ще предлага Община Силистра. Започва прием на кандидати за потребители. Специализираната услуга включва подкрепа в домашна среда за самообслужване, движение и придвижване, изпълнение на ежедневни и домакински дейности от битов характер, комуникация, осъществяване на социални контакти и включване в живота..

публикувано на 21.01.21 в 11:30