Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Засилени мерки в Силистра

Снимка: БГНЕС

Локални мерки ще се прилагат от днес в Силистренска област. Те ще са съобразени с обстановката  в конкретното учебно заведение и с действащите заповеди на министрите на здравеопазването и на образованието, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра. 

Към момента 10 училища от областта с общо 2430 ученици провеждат обучение в електронна среда. Това са малко над 24% от учениците в дневна форма на обучение. Педагогическите съвети на още 7 училища от областта са взели решение за редуване на паралелките, които да са на присъствено обучение.

За графика на редуване учениците ще бъдат уведомявани от класните ръководители или директорите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тийнейджър в гонка с полицията

19-годишен без книжка, опитал да избегне полицейска проверка, е установен от служители на Районното управление в Силистра. Вчера по ул. „Илинден“ в село Калипетрово младежът не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си „Ауди“, а продължил да шофира, после изоставил колата и избягал. След като за кратко време бил установен, се..

публикувано на 26.01.21 в 10:30

Ранен при трудова злополука

69-годишен мъж е пострадал при трудова злополука, станала вчера в зърнобаза в село Ситово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Мъжът паднал от стълба, опряна на товарен автомобил, и изгубил съзнание. Настанен е в МБАЛ - Силистра. За случая е уведомена е Инспекцията по труда. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 26.01.21 в 09:55

ДПС стяга редиците

Движението за права и свободи е готово за предстоящите парламентарни избори и се придържа към програмата си за ускорено и догонващо развитие с ясна визия за развитието на страната. Това съобщиха от областната организация на партията в Силистра. Анализ на реалната политическа обстановка в региона е направен на работна среща с участието на..

публикувано на 25.01.21 в 14:22

Иззеха нелегални цигари

Голямо количество незаконни цигари са иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Тя е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Силистра с участието и на служители на..

публикувано на 25.01.21 в 12:11

Разкриха измама с дърва

Горски служители от Регионална дирекция по горите - Русе спряха дейността на обект за съхранение и преработка на дървесина в Тутракан.  Мярката е предприета след направена проверка по сигнал, при която горските служители установили несъответствия във въведените данни в регистрите.  При преглед на превозните билети..

публикувано на 22.01.21 в 14:11

Асистентска подкрепа и в Силистра

Нова социална услуга "Асистентска подкрепа" ще предлага Община Силистра. Започва прием на кандидати за потребители. Специализираната услуга включва подкрепа в домашна среда за самообслужване, движение и придвижване, изпълнение на ежедневни и домакински дейности от битов характер, комуникация, осъществяване на социални контакти и включване в живота..

публикувано на 21.01.21 в 11:30

Обир на пари и злато

Златни накити, 500 лева и 2000 лири стерлинги са откраднати от частен дом в село Голеш, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. По данни на собственика, кражбата е извършена от дома му от неустановена дата до 20 януари. Накитите и парите са били в метална касетка, която липсва. Силистренски полицаи са извършили оглед на адреса...

публикувано на 21.01.21 в 09:57