Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спортната зала грейна

3
Снимка: Радио Шумен

Спортната зала „Боян Боянов“ в Нови пазар е напълно обновена. Това съобщават от Общината.

Извършен е основен ремонт на покрива, положено е ново хидроизолиращо покритие, старите врати са подменени с нови – алуминиеви, направено е освежаване и боядисване.

Нов облик има и градският стадион „Христо Ботев“. Секторите са боядисани, оградата е подменена, закупена е нова поливна помпа за тревното покритие.

Общата стойност на проекта е почти 245 хиляди лева, от които 51% съфинансирани от бюджета на Община Нови пазар за 2020 г.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Мадарският конник

Шумен не дава Мадара

Общинският съвет в Шумен не взе решение дали да подкрепи провеждането на референдум за отделянето на Мадара от Община Шумен. Кметът на селото Неделчо Неделчев и инициативен комитет искат Мадара да премине към Община Каспичан. 11 съветници гласуваха „за“, 10 бяха „против“, а 18 се въздържаха. Кметът на Мадара бе обвинен, че е заблудил хората, които са..

публикувано на 28.01.21 в 12:57

5 и 6-годишните без такси

5 и 6-годишните няма да плащат такса детска градина в Община Шумен. Това решиха единодушно преди минути общинските съветници. „Решението ще намали финансовата тежест за родителите и няма да служи като оправдание децата да си стоят вкъщи“, обясни общинската съветничка Живка Тонева. Тя предупреди, че предложението има и подводни камъни, които..

публикувано на 28.01.21 в 11:35

Четирима се борят за живота си

10 души с тежка коронавирусна инфекция са приети през последното денонощие в МБАЛ - Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Изписани са 9 пациенти. В COVID отделенията на болницата има 116 души. В интензивно отделение са четирима, трима от тях са интубирани.   През последното денонощие има двама починали с положителен тест..

публикувано на 28.01.21 в 10:58

Откраднаха 22 бона от частен дом

Над 22 000 лева са откраднати от частен дом в Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР. Сигналът за обира подал 33-годишният собственик на жилището. По негови данни, кражбата е станала за времето от 22 до 27 януари. Парите били поставени в метална каса. Извършен бил оглед. Установено било, че касата не е разбита. По случая е образувано..

публикувано на 28.01.21 в 10:49

Огнеборци на първа линия

На шест сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в Шуменско през последните 24 часа.  Спасителен екип от Шумен евакуирал закъсали на пътното платно до село Живково хора. От пет аварирали автомобила са извадени и евакуирани 10 души. Малко след 11 часа екип е оказал съдействие за изваждане на водач и пътник от..

публикувано на 28.01.21 в 10:31
Община Шумен

Тръгна дебатът за Мадара

„Не получих задоволителен отговор на въпроса колко ще бъдат намалени приходите за Община Шумен от държавния бюджет, ако село Мадара излезе от нея“. Това обяви съветникът Добромир Драев на старта на днешното заседание на шуменския общинския съвет. „Приблизителната сума, по мои сметки, която ще загубим от държавния бюджет, е 70 – 72 000 лв...

публикувано на 28.01.21 в 09:41
Светилището на нимфите в Мадара

Решават съдбата на Мадара

Искането за провеждане на референдум за излизане на Мадара от община Шумен ще бъде обсъждано на днешното заседание на Общинския съвет в Шумен. То се провежда онлайн в момента. Кметът на Мадара Неделчо Неделчев и част от жителите настояват селото да премине към Община Каспичан. В началото на януари Неделчев внесе в Община Шумен подписка за провеждане..

публикувано на 28.01.21 в 09:26