Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Учителка с национална награда

Снимка: РУО - Търговище

Учителка от Търговище е удостоена с награда „Константин Величков“. Стойна Кичукова преподава по музика в Трето основно училище „П. Р. Славейков“. Наградата се присъжда от Министерството на образованието и науката за постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение.

Стойна Кючукова завършва музикалното училище в с. Широка Лъка и висше образование в Музикалната Академия в Пловдив. Работила е в Норвегия като концертиращ музикант, а от 2004 и в САЩ като солист.

В училището Кичукова реализира мащабен музикален проект „Изворът на белоногата“ с 50 ученици. Обхванатите в проекта са деца от уязвими групи, в риск, ученици със специални образователни  потребности. Г-жа Кичукова създава мелодии по текст на своите ученици. Нейна песен е химн на IV ОУ „Иван Вазов“ в Търговище и е включена в учебник за VI клас.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оборудване за PCR лаборатория

Оборудването за разкриване на PCR лаборатория в Търговище вече е доставено. За изграждането ѝ бяха осигурени 92 000 лв. от Министерството на здравеопазването. В лабораторията ще могат да се изследват минимум 30 проби на ден. Със спецификите за работа към момента са обучени един лекар и двама лаборанти. Очаква се лабораторията да започне дейност..

публикувано на 15.01.21 в 07:27

Заместник-министър в клас

Днес заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова инспектира хода на ремонтните работи на физкултурния салон на Трето основно училище „Петко Рачев Славейков“ в Търговище. Ходът на строителните работи е удовлетворителен и те ще бъдат завършени до средата на февруари, а средствата са предоставени от Министерството на..

публикувано на 14.01.21 в 13:50

Задържаха наркодилър

37-годишен мъж от Търговище е задържан за притежание на наркотици, съобщават от областната дирекция на МВР. При специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, е установено, че мъжът държи у себе си близо 2 грама канабис и 4,52 грама от т.нар. друсан чай. При проверка в дома му са открити и иззети 4..

публикувано на 14.01.21 в 11:58

71 милиона лева за Търговище

Над 71 млн. лв. е проектобюджетът на Община Търговище за 2021 г. Това разясни зам.-кметът Валентин Велчев на представянето на проекта, което се проведе на живо във фейсбук страницата на Общината. В обсъждането се включи и кметът д-р Дарин Димитров. Общият размер на приходите по бюджета е 69 053 023 лв. Увеличението спрямо 2020 г. е  с 11 417..

публикувано на 13.01.21 в 14:30
Язовир

Антоново на път да остане на сухо

За да не останат без вода хората от община Антоново, кметът Хайредин Мехмедов настоява за намесата на министър-председателя Бойко Борисов. Мехмедов е изпратил писмо за водната криза до няколко министерства и институции, съобщават от общинската управа. Повод за притесненията и последвалото писмо е изявление пред медиите на..

публикувано на 13.01.21 в 12:41

Издирват млада жена

Полицията в Търговище издирва млада жена по молба на близките й. Жената е в неизвестност от 8 януари, информират от Областната дирекция на МВР. Светла Колева Илиева е на 36 години. Напуснала е дома си в Търговище, в който живее с родителите си и с брат си. Тя е с ръст около 155 см, с изрусена коса на кичури. Била е облечена в тъмен панталон и..

публикувано на 13.01.21 в 12:35

Юмруци по главата

Задържан е 25-годишен мъж от поповското с. Баба Тонка, известен на полицията, който нахлу л чужд дом и нанесе побой на домакина, съобщиха от търговищката полиция. Мъжът разбил входна врата и проникнал в дома на 32-годишен мъж също от с. Баба Тонка и му  нанесъл побой. Собственикът на жилището е получил разкъсно-контузни рани по главата. След..

публикувано на 11.01.21 в 11:25