Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пари за засегнатите от COVID-19

Снимка: bnt.bg

Започва приемът на документи по новата мярка „Запази ме”, информират от Агенцията по заетостта. Целта е да се предостави подкрепа за запазване заетостта на служителите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. 

Безвъзмездната финансова помощ е 50 млн. лева. С тази мярка ще се изплащат по 24 лв. на ден за периода на неплатен отпуск на всеки осигурен на пълно работно време или на уговореното работно време в трудовия договор. Компенсациите са за не повече от 60 дни. Проектът е финансиран чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и европейски финансов механизъм. 

Ако родител получава месечна целева помощ към Агенцията за социално подпомагане, няма право на компенсация. Заявлението и приложенията към проекта се подават в дирекции ,,Бюро по труда” от работодателите.

Подробна информация за условията по Проекта може да бъде намерена на официалната страница на Агенцията по заетосттаи в бюрата по труда в страната.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови ставки на тютюна

Разпределиха ставките по преходната национална помощ за тютюн по сортови групи за кампания 2020. Това стана ясно на заседание на Консултативния съвет по тютюна към Министерството на земеделието, храните и горите. Средствата и тази година са намалени с 5%, съгласно европейския регламент, така сумата е 71 600 000 лева. Парите ще бъдат разпределени..

публикувано на 26.01.21 в 16:07

Ресторантите отварят на 1 март

Ресторантите да отворят отново на 1 март, а нощните заведения 15 дни по-късно в зависимост от епидемичната обстановка. За това са се договорили здравният министър Костадин Ангелов и представители на бранша, съобщава БНР. Съпредседателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров обясни, че компенсации ще могат да..

публикувано на 26.01.21 в 15:24

Зимата се завръща

В Шумен и Търговище е измерена най-ниската температура тази сутрин - 0 градуса. В Русе е 1, в Разград - 2 и Силистра - 3 градуса. Днес от запад бързо ще се заоблачи и около обяд ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще преминат в сняг. Ще продължи да вали и в нощта срещу сряда. Заради силния вятър се очакват виелици и навявания. Преди обяд ще..

публикувано на 26.01.21 в 06:16

Под 6% заразени

Общо 84 са новозаразените с COVID-19 от Североизточна България през изминалото денонощие, показват данните от Единния информационен портал. 37 са новите случаи на инфекцията в Шуменска област, 23 в Русенска,11 в Силистренска, 9 в Разградска и 4 в Търговищка. В страната новозаразените с коронавирус са 772-ма, това е 5,7% положителни проби от..

публикувано на 26.01.21 в 05:40

Без ток на 26 януари

Ремонтни дейности са причина за спирането на тока от 08:00 ч. до 17:00 ч. днес /26.01/ в района на Нови пазар, съобщават от електроразпределителното дружество. Прекъсването ще обхване южната промишлена зона в града, като ще засегне абонатите, които се захранват от трафопост „Маяк 1“. В интервала от 13:00 ч. до 17:00 ч. ток няма да има и в..

публикувано на 26.01.21 в 05:28

Жълт код за сняг и дъжд

Предупреждение от първа степен за потенциално опасно време - жълт код, за значителни валежи от сняг и дъжд за цялата страна, обяви за 26 януари Националният институт по метеорология и хидрология. На много места в страната утре ще има валежи от сняг, в източните и южните райони - от дъжд, който вечерта и през нощта срещу сряда също ще премине в..

публикувано на 25.01.21 в 18:57

Номинации в ГЕРБ

ГЕРБ започва кампания за номиниране на кандидати за народни представители от утре - 26 януари, до 8 февруари. В нея могат да участват всички членове на партията, които могат да предложат до трима души. Номинациите ще се приемат в офисите на ГЕРБ по места или на електронната поща на всяка една структура. Обобщението на кандидатурите ще бъде..

публикувано на 25.01.21 в 14:25