Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снегорини на терен

зима, пътища, сняг
Снимка: Радио Шумен

Обработка срещу заледяване на улиците в Шумен извършват в момента машини на снегопочистващите фирми. Приоритетно се работи по основните булеварди, входно-изходните артерии, улиците на градския транспорт, основните и по-малките квартални улици. По високите части на града и в кв. „Боян Българанов“ има натрупан сняг.

Фирмите са в готовност да продължат работа с почистващата техника още от малките часове на нощта, за да може да се обезпечи сутрешният трафик.

Общинската пътна мрежа също се обработва. Техника на "Автомагистрали - Черно море“ вече почиства натрупаната снежна покривка по пътя Шумен – Новосел – Средня – Черенча, по панорамния път към паметника „Създатели на българската държава“ и съм село Друмево.

От общинската администрация призовават шофьорите да карат внимателно и да се съобразяват с метеорологичната обстановка. Оттам припомнят още, че три външни фирми заедно с техниката и ресурсите на общинските предприятия ще почистват и поддържат улиците през зимата, местата за обществено ползване и пътищата на територията на общината.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама зад волана без книжки

Двама мъже са засечени от полицията в Шуменска област в периода от 2 до 5 август да шофират без свидетелство за управление на МПС. Това съобщават от шуменската полиция. 34-годишен мъж с "Пежо" с чужда регистрация е бил проверен на 2 август около 11:25 часа на пътя между селата Крива река и Църквица. Водачът не е представил свидетелство за управление на..

публикувано на 05.08.24 в 12:12

Пешеходец загина на пътя

Пешеходец е загинал след удар от лек автомобил. Това съобщават от шуменската полиция. Пътният инцидент е станал на 3 август около 21:25 часа в град Каспичан на ул. „Александър Стамболийски“.  Лек автомобил „Дачия“, управляван от 54-годишен мъж, е ударил 61-годишен мъж, който се е движил вдясно по пътното платно. Пешеходецът е загинал на място...

публикувано на 05.08.24 в 11:50

Отмениха присъда за купуване на гласове

Ефективната присъда от 1 г. затвор и 10 000 лв. глоба, наложена на шуменец за купуване на гласове за парламентарните избори през октомври 2022 г., е отменена, а   делото се връща за ново разглеждане от нов състав на Районния съд в Шумен. Решението е на Окръжния съд в Шумен, след като магистрати са открили процедурно нарушение. Както Радио Шумен..

публикувано на 05.08.24 в 11:32

Удължават гратисния период

За втори път се удължава гратисният период за ползване на новите сини зони в Нови пазар, съобщиха от общинската администрация. Засега въвеждането им се отлага до края на август, тъй като все още има живущи около зоните, които не са предприели действия за облекченото им ползване.  Първият гратисен период за въвеждането на сините зони изтече в края на..

публикувано на 05.08.24 в 09:19

Безопасна ваканция за всички

От днес в цялата страна започва лятна кампания срещу СПИН, която ще продължи до 12 август. Безплатни тестове ще се извършват в Шумен в сградата на Регионалната здравна инспекция на пл. „Освобождение” №1.  От 9:00 до 15:00 ч. в рамките на седмицата всеки, който желае ще може да се изследва безплатно за ХИВ, хепатит B, C и сифилис чрез бързи скринингови..

публикувано на 05.08.24 в 08:53

Свет открива Лято Арт

С изпълнение на световноизвестния цигулар Светлин Радославов – Свет ще бъде открито второто издание на "Лято Арт“ в Шумен. Това съобщиха  организаторите на инициативата  от СНЦ „Клуб култура за Шумен“. Свет ще участва в първата вечер – на 5 август, в понеделник. Събитието е от 18.30 часа в „Ганушевата къща“ на улица „Цар Освободител“ № 152. Водеща на..

публикувано на 04.08.24 в 13:10

"Акага" закриват биеналето и пленера по фотография

Постоянна експозиция на открито и концерт с хитовете на „АКАГА“ ще поставят финал на Националното биенале по скулптура „Шуменско плато“ и Седмия пленер по фотография „Шумен познат и непознат“. Събитието е днес, на 4 август, от 18:00 ч.  в пространството „Сцената" в Природния парк „Шуменско плато" в лесопарк „Кьошкове“. Тази година двата..

публикувано на 04.08.24 в 09:13