Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любов за всички

Литературен конкурс кани пишещи любовна поезия автори в неравностойно положение да се включат в него. Инициативата е на литературния сайт, свързан със Североизтока на България e-lit.info, на Народно читалище "Просвета 1883" и на кметството в село Гецово. Сдружението на общопрактикуващите лекари в Разград и ТСО - Русе на ССБ също подкрепят конкурса.

От участниците се очакват 3 стихотворения, изпратени по електронен път към организаторите на конкурса на e-mail dachogospodinov@gmail.com, придружени от данни за ТЕЛК решение или друг документ, доказващ, че авторите са в неравностойно положение. Награждаването ще бъде навръх Свети Валентин - 14 февруари, ако епидемичната обстановка позволява това.

Предвидени са парични награди, грамоти и публикация на авторската поезията на участниците онлайн. 

В журито на конкурса са Дачо Господинов, Мариета Илиева-Пигелер и Иван Димитров.

Още чуйте от разговора с Дачо Господинов.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ники Станоев в "Лято Арт"

Николай Станоев, когото познаваме от театралната сцена и от телевизионния екран, е поредният участник във фестивала "Лято Арт" в Шумен. Той ще гостува в Ганушевата къща във вечерта на театралното изкуство.  Забавен, усмихнат, енергичен, винаги замесен в няколко проекта, свързани с изкуство. Виждали сме го в различни роли, дори и на Михал Мишкоед на..

публикувано на 08.08.24 в 11:32
Ганушевата къща

Среща с актьора Ники Станоев

Среща с актьора Ники Станоев днес - 8 август, е поредното събитие от програмата на „Лято Арт“. Проявата започва от 18:30 часа в двора на „Ганушевата къща“. Водещ на вечерта ще бъде актрисата Стефани Лечева. Двамата актьори са подготвили изненада за публиката. Организатор на събитието е „Клуб култура за Шумен“. Срещата се реализира със..

публикувано на 08.08.24 в 09:44

Художник празнува годишнина с изложба

Своята 70-годишнина ще чества с изложба търговищкият художник Цончо Денев днес, 8 август. Експозицията ще покаже на публиката произведенията, които авторът е създал през последните три години. В художествената галерия „Проф. Никола Маринов“ Цончо Денев разкрива живота си, емоциите, труда, старанието и търсенията си. В картините, които са..

публикувано на 08.08.24 в 08:25

"Лято Арт" в библиотеката

Програмата на седмицата „Лято Арт“ в Шумен днес продължава с откриването на изложба на художниците – членове на Сдружението с нестопанска цел „Клуб култура за Шумен“. Организацията стои в основата на петте дни, в които в Шумен се слушат музика, стихове, има театрални изпълнения и картини на художници. Тази вечер свои творби и пластики ще..

публикувано на 07.08.24 в 15:58

Изложба на шуменски художници

Изложба на шуменски художници, членове на „Клуб култура за Шумен“ предлага днес афишът на „Лято Арт“. Картините ще бъдат подредени в галерията на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“.  Във вернисажа участват Александър Величков, Бехчет Данаджъ, Валерий Желязков, Красимир Арсов, Калоян Тодоров, Мариана Петкова и Пламен Петков. С изпълнения на..

публикувано на 07.08.24 в 13:56

Музика и поезия в "Лято Арт"

Музика и поезия от Иван Ненков ще звучат във втората вечер на инициативата „Лято Арт“ в Шумен.  От 18:30 ч. на сцената в Ганушевата къща ще има изпълнения на дуета „Морски струни“. Иван и Живка Ненкови ще представят своя албум „Завръщане в Итака“ и книгата „Сутрин рано, вечер късно“, която включва текстове на автора на „Ах, морето“, „Миг от..

публикувано на 06.08.24 в 12:53

Къщата на Мара Тасева става музеен център

С тържествен водосвет днес (06.08) от 18:00 часа ще бъде открит новият Център по етнология, археология и образование към Историческия музей в Попово. Той се намира в къщата музей "Мара Тасева", създадена в годините на социализма. От 90-те години на миналия век сградата е използвана за представяне на малка етнографска експозиция и за..

публикувано на 06.08.24 в 08:16