Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Омуртаг лекуват пациенти от Шумен

Болницата в Омуртаг е приела за лечение шестима пациенти от Шуменско, съобщи за БТА главният счетоводител на лечебното заведение Десислава Димитрова. Така се помага на областната болница в Шумен, която е препълнена. Към момента в МБАЛ – Омуртаг са настанени 31 пациенти със симптоми за COVID-19. 23-ма от тях са с положителен PCR тест, а резултатите на останалите се очакват.

По думите на Десислава Димитрова обстановката в здравното заведение започва да се нормализира, след като голяма част от отсъстващите поради заболяване лекари и медицински сестри са се завърнали на работа. Сега здравното заведение има нужда от допълнително финансови средства, тъй като разходва много пари за закупуване на кислород. Необходими са също еднократни костюми за лекарите и медицинските сестри.

Днес здравното заведение е получило дарение от народния представител проф. Светла Бъчварова. Тя е предоставила дезинфектанти, маски и ръкавици за здравните работници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дни на отворените врати

65 години от провеждането на първото съдебно заседание отбелязва днес Окръжният съд в Търговище. В Държавния архив в Търговище е запазен първият отчет за дейността на Окръжния съд през първата година от основаването му. По повод годишнината днес и на 18 април ще има Дни на отворените врати. Днес институцията ще посетят деца от Специалното..

публикувано на 16.04.24 в 09:14

Разбраха се за РИК

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за 28 многомандатен избирателен район - Търговище. Това се случи по време на проведените консултации в Областната администрация.   Съставът на РИК ще е от 13 души, включително председател, заместник-председатели и секретар, като се спазва..

публикувано на 12.04.24 в 12:31

Първо заседание на РИК

Кoнcyлтaции зa нaзнaчaвaнe нa Paйoннaта избиpaтeлнa ĸoмиcия зa 28-и Tъpгoвищĸи изборен paйoн свиква днес областният управител. Разговорите ще започнат в 10:00 ч. в облacтнaта aдминиcтpaция.  За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции. В консултациите могат да участват и други политически формации, които нямат..

публикувано на 12.04.24 в 08:42

10 години за опит за убийство

10 години затвор за опит за убийство. Тази присъда на Окръжния съд в Търговище бе потвърдена и от Апелативния съд във Варна, съобщават от там.  На 15 декември 2022 г. 42-годишният Северин М.се опитал да убие друг мъж в Омуртаг, като го запали. Бързата реакция на свидетел предотвратила по-сериозни последици. Пострадалият е получил медицинска помощ в..

публикувано на 11.04.24 в 11:54

Домашен арест за зам.-кмет на Омуртаг

Правилно Търговищкият окръжен съд е определил домашен арест за заместник-кмета, обвинен в участие в организирана престъпна група в Омуртаг.  Според повдигнатото срещу Мехмед М. обвинение, сдружението е било с користна цел, съществувало е от началото на 2019 година до момента и в него участвали длъжностни лица. Защитниците на 64-годишния мъж са..

публикувано на 10.04.24 в 16:34

Спасиха 30 декара гора

30 декара широколистна гора е била спасена от запалване благодарение на бързата реакция на екип служители на пожарната в Антоново, съобщават от търговищката полиция. Полученият сигнал бил за възникнал в близост до гората пожар в сухи треви и храсти в землището на с.Язовец, община Антоново.  Пожарът, причинен от небрежност при боравене с открит огън,..

публикувано на 10.04.24 в 11:13

Двама задържани за дрога

Водач и пътник в автомобила са задържани за шофиране под въздействието на наркотик и за притежание на дрога. Това съобщават от търговищката полиция. Проверката е извършена снощи около 21,30 ч на ул. „Земеделска“ в Попово. Спрян е лек автомобил „БМВ“, управляван от 22-годишен. Със специализирано техническо средство е установено, че шофира..

публикувано на 10.04.24 в 11:08