Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари за бедствия

Снимка: Радио Шумен

Близо 1,5 млн. лв. отпусна Министерският съвет за превенция и преодоляване на последствията от бедствия.
От тях почти 607 хил. лв. ще бъдат преведени на община Ценово за възстановяване на асфалтови настилки по улици в Новград.

Община Сливо поле ще получи 530 хил. лв., които ще бъдат вложени в изграждането на дъждовна канализация в района на няколко кръстовища в Ряхово за отводняване на терени в близост до жилищни сгради.

Община Две могили ще разполага в бюджета си с още 315 хил. лв. за авариен ремонт на сградата на детска градина „Първи юни“ в Бъзовец. Над 25 хиляди лева са гласувани и за община Иваново за възстановяване на пропаднал участък от общинския път Иваново – Червен – Табачка.

Радио Шумен припомня, че с Постановление от 9 декември, Министерският съвет отпусна други 2,2 млн. лв. за реконструкция на уличната мрежа в Русенска област. Община Две могили ще получи 1 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици. 1,2 млн. лв. са гласувани за Община Иваново за ремонт на настилки в селата Щръклево, Красен, Пиргово, Мечка, Кошов и Червен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе

Дигитализация на културата

Русенският музей е определен като един от 28-те регионални хъба за дигитализация на културното наследство, съобщиха от общинската администрация.  С административен акт на Министерството на културата официално е одобрен списъкът на музеите, които ще бъдат включени в изпълнението на програма „Цифровизация на музейни колекции, библиотеки и архиви“..

публикувано на 10.07.24 в 08:50

Тръгва големият ремонт

От днес започва основният ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години. Очаква се днес в Русе началото на дейностите да дадат служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев. Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че..

публикувано на 10.07.24 в 08:37

Инспектират Дунав мост

Инспекция на изграждането на спомагателната инфраструктура и временната организация на движение по Дунав мост направиха областният управител на област Русе Драгомир Драганов и заместникът му Георги Георгиев.  Ремонтът на моста ще се извършва без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. Планирано е строителните работи да се извършват в..

публикувано на 09.07.24 в 13:20

Лятна фолклорна академия

Лятна фолклорна академия организира през следващата седмица Фолклорно-танцовото студио „Зора“ към Общинския младежки дом в Русе. Деца и младежи на възраст от 7 до 18 години ще имат възможност да разучават различни видове хора̀.  Академията ще се провежда от 9:00 до 10:00 ч. в периода 15 – 19 юли в залата на втория етаж в Общинския младежки дом...

публикувано на 09.07.24 в 09:09

Обновяват уличното осветление

Уличното осветление в десет населени места от община Русе ще бъде обновено. Администрацията спечели проект на стойност близо 1 290 000 лева по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Ще бъдат изградени 14 фотоволтаични централи, които ще бъдат разположени върху покривите на общински сгради и имоти. Тези системи ще произвеждат електрическа..

публикувано на 09.07.24 в 08:38

Ранените в добро състояние

В добро състояние са четиримата пострадали при катастрофата тази сутрин на пътя Русе – Бяла, преди разклона за село Мечка. Това съобщиха за БТА от Университетската болница "Канев".  За преглед са приети 11-годишно момче, момиче на 13 г. и двамата им родители. Децата са получили леко комоцио и са оставени за наблюдение в отделението по..

публикувано на 08.07.24 в 12:18

Пътен инцидент край с. Мечка

Катастрофа затруднява движението по пътя Русе – Бяла, в участъка преди разклона за село Мечка. Това съобщава БТА. Сигналът е подаден в 8:37 часа.  При инцидента, в който са участвали два автомобила, са пострадали четирима души, те са откарани с две линейки в болница в Русе.  Екипи на полицията регулират движението в участъка, като временно..

публикувано на 08.07.24 в 11:17