Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дар за сираци от Хитрино

Снимка: БГНЕС

За поредна година шуменските пожарникари ще подпомогнат финансово сестрите Севги и Рейханя Акиф, които останаха сираци след влаковата експлозия в Хитрино през 2016 г. „Обещали сме си, че ще помагаме, докато и по-малката сестра навърши пълнолетие“, каза за Радио Шумен главен инспектор Мирослав Желязков.

"Започнахме тази инициатива още през 2016 г., когато се случи трагедията. Всички колеги от цялата регионална дирекция от област Шумен се отзовават. Всяка година преди Нова година събираме средства и ги даваме на децата, за да си посрещнат някоя спешна нужда и да си изкарат добре празниците", посочи той.

Събраните тази година средства ще бъдат предадени на двете сестри или през тази седмица, или в работните дни преди коледните празници, каза още инспектор Мирослав Желязков. Той добави, че вероятно това ще се случи в двора на пожарната в Шумен, на открито и при спазване на необходимата дистанция.
„Всеки път тези срещите са много емоционални както за нас, така и за тях“, каза още Желязков.
Чуйте цялото интервю на Невена Николова с Мирослав Желязков.ВИЖТЕ ОЩЕ

Ваксина по желание

Зелени коридори за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира РЗИ Шумен. Тази седмица имунизации ще се правят в два кабинета. От утре (11.05.) до 14 май ще работи имунизационният кабинет на източния вход в ДКЦ 1 в Шумен, на ул. „Цар Освободител“ № 100. Работното му време ще бъде от 13 до 16 ч. Кабинетът на Специализираната болница по..

публикувано на 10.05.21 в 15:24

Подготовка за ремонт

Започва подготовка за цялостно преасфалтиране на локалното платно на бул. „Симеон Велики“ в Шумен между улиците „Гоце Делчев“ и „Дедеагач“ в кв. “Тракия”, съобщават от местната администрация.   Днес ще се извърши фрезоване и почистване на участъка. За да се осигури възможност за работа, живеещите в този участък на булеварда трябва да освободят..

публикувано на 10.05.21 в 13:41

Пазете пчелите

Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства в Шумен, включително и в кварталите „Макак“, „Дивдядово“ и „Мътница“, че фирма „ДДД-1“ ООД ще проведе третирания с растителнозащитни препарати в землището на града по график. На 13 май в 16.00 часа с наземна техника срещу ларви на комари ще се обработва изкуственото езеро в парка..

публикувано на 10.05.21 в 11:45

Автобуси и камиони на прицел

Специализирана полицейска операция за контрол над товарните автомобили и автобусите започва от днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Тя е по линия на ROADPOL и ще се проведе едновременно във всички държави членки на ЕС. Засиленият контрол цели да се насочи вниманието на водачите да спазват времената за почивка, да се..

публикувано на 10.05.21 в 11:25

Едно дете с коронавирус

95 нови случая на инфектирани с коронавирус жители на област Шумен са регистрирани в Единния информационен портал за периода 3 - 9 май 2021 г., съобщават от РЗИ. Има един положителен случай на дете на 5 години от Шумен. Под карантина към днешна дата са 585 души. Общо за област Шумен случаите на регистрирани в информационната система положителни за..

публикувано на 10.05.21 в 11:20

Вятър прекърши дървета и клони

В съботния ден дежурните спасителни екипи на Пожарната в Шумен са реагирали на шест сигнала за паднали дървета, клони и опасно надвиснали предмети след силния порив на вятъра.  В 9 часа на 8 май е потърсено съдействие за премахване на паднало дърво на пътното платно на ул. “Университетска“ в Шумен. Екипът, който пристигнал на място отстранил дървото..

публикувано на 10.05.21 в 11:14

Спасиха намушкано куче

Сигнал за намушкано куче в шуменския квартал „Дивдядово“ бил приет в Районното управление в Шумен на 8 май малко преди 19 часа, съобщават от полицията. Кучето, което е с неустановена порода, е прегледано от ветеринарен лекар, раната е обработена. За извършено престъпление е образувано досъдебно производство.

публикувано на 10.05.21 в 11:11