Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лаптопи за деца в нужда

8 лаптопа за онлайн обучение от разстояние са осигурени за деца в неравностойно положение в Тутракан. Уредите ще бъдат предоставени на двете средни училища в крайдунавския град – „Христо Ботев” и „Йордан Йовков”, а ръководствата ще преценят на кои младежи да бъдат предоставени те.

Техниката е осигурена от председателя на Общинския съвет Нехат Кантаров, заместник-председателя на местния парламент Иван Костанцалиев, общинския съветник Данаил Николов и Ловно-рибарското дружество „Сокол”.

За предстоящите коледно-новогодишни празници 240 деца на социално-слаби и самотни родители от Тутракан и населените места в общината ще получат празничен пакет с лакомства. Средствата са осигурени от общинския бюджет. Списъците с имената на децата са изготвени от ръководителите на училища и детски градини.ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца редят благотворителен базар

Тази вечер на площад "Свобода" в Силистра децата от клуб по приложно изкуство към Клубове по интереси при Община Силистра с ръководители Юлияна Неделчева и Мирена Костова организират благотворителен базар. Откриването е в 17 часа под Старата липа. Средствата, събрани на базара, ще бъдат дарени чрез кампанията..

публикувано на 30.07.21 в 16:43

Мъжки бой в жегата

36-годишен е със счупени нос и ребро и е настанен в болница без опасност за живота. Това съобщават от силистренската полиция. Мъжът пострадал след спречкване и сбиване с друг мъж вчера около 21:00 часа в Тутракан. Има заподозряно като извършител лице, но работата по изясняването на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 30.07.21 в 09:28

Пенсионери крадат кайсии с камион

Двама души са заловени по време на кражба от овощна градина в землището на село Полковник Ламбриново, съобщават от полицията в Силистра. Вчера около 21:00 часа след получен сигнал полицаи от Участък Айдемир заварили мъж и жена на около 70 години, които беряли в момента кайсии от частния масив. В товарен автомобил, с който двамата се..

публикувано на 29.07.21 в 09:40
МБАЛ - Дулово

Хирургията в МБАЛ - Дулово затворена

Временно е преустановена работата на хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Дулово, научи Радио Шумен. Заместник-кметът на общината Юксел Исмаил потвърди, че секторът няма да работи до 19 август, а причина за затварянето е недостатъчният брой лекари по време на летните месеци. Останалият персонал от хирургията в Дулово е пуснат в..

публикувано на 28.07.21 в 08:33

Вода на площада

Два пункта за раздаване на вода ще има днес в Дулово заради очакваните високи температури. Единият от тях ще е разположен пред сградата на читалище „Никола Вапцаров“ в центъра на града, а другият – пред църквата. Заместник-кметът на общината Доротея Тотева увери, че ще бъдат осигурени достатъчно количества бутилирана вода.

публикувано на 28.07.21 в 08:22

Нова детска градина

На 15 септември се очаква да отвори врати новопостроената детска градина в Дулово. Тя е с капацитет 96 деца, които ще бъдат разпределени в четири групи. За малчуганите ще се грижат 8 педагози. През август се очаква да започне подаване на заявления за записване в детската градина. Двуетажната сграда е разположена на общински терен. Тя е построена с..

публикувано на 27.07.21 в 16:27
Градска пречиствателна станция за отпадни води - Тутракан

Нова пречиствателна станция

Градската пречиствателна станция за отпадъчни води бе открита днес в Тутракан. Съоръжението е на стойност над 32 милиона и 300 хиляди, от които над 9 милиона и 600 хиляди собствено съфинансиране. Изграждането започна през септември 2019 г. Освен строителство на пречиствателна станция, проектът включва и изграждане на над 2 километра нова..

публикувано на 27.07.21 в 14:51